Annons

Asmundtorp starkast i derbyt mot Svalöv

Det krävdes en ”Fergusonsk hårfön” och en ordentlig uppryckning i andra halvlek för att Asmundtorp skulle bärga en 3-2 seger och därmed tre nya poäng i bortamötet mot Svalöv i fredags.

På fredagen utspelades ett klassiskt derby på Svalövs IP. Asmundtorp som var på besök kom till idrottsplatsen som serieledare. Svalöv i sin tur har börjat bra i år, resultatet hittills i serien speglar inte lagets kapacitet.

Annons
 

Det var ändå hemmalaget som startade bäst i matchen. Asmundtorp börjar väldigt avvaktande medan Svalöv i sin tur tryckte upp spelet och skapade många fasta situationer.

Och fasta situationer var nyckeln för Svalöv. På matchens första hörna gör hemmalaget 1-0.
Målet får bortalaget att vakna till och Svalövförsvaret får direkt känna på Asmundtorps snabba anfallsspel. Resultatet av offensiven kommer ganska omgående. I den 11:e minuten slår Alex Tolevski in 1-1 på en kontring där hemmaförsvaret inte riktigt hann med.

Innan pausvilan får dock Svalöv en ny hörna och Mohamed Abo-Sharkh kan ge hemmalaget ledningen. Vad som än sades i Asmundtorps omklädningsrum i halvtid, gav önskad effekt.
Det är ett nytt AIF som kommer ut till andra halvlek. Stundtals är det bara ett lag på plan.
Kvitteringen kommer i den 70:e matchminuten då Alex Tolevski ännu en gång utnyttjar en kontring till 2-2.

Svalöv rycker upp sig och tvingar Asmundtorps målvakt Tomas Olsson till två prakträddningar och inte ens tidigare BoIS:aren Nicklas Nielsen lyckas överlista honom. i Tomas Olsson väntar ut honom och kyligt räddar bollen. Matchens bästa situation.

I matchens 75.e minut lyckas en hårt jobbande Tony Svensson ta sig förbi Svalövs försvaret, varpå han blir fälld. Domaren dömer straff. En straff som Philip Carlsson förvaltar till 2-3.

Inte den bästa matchen från vår sida. Vi är inte riktigt med i första halvlek och det får inte accepteras i fortsättningen. I paus kändes det dock bra i omklädningsrummet och en dag som denna kan man inte mer än berömma spelarna som lyfter sig i andra halvlek. En riktig lagseger. Matchens lirare är Alex Tolevski med sina mål och Tomas Olsson i målet som visar grymt hög klass idag, berömmer Asmundtorps tränare Anders Nilsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser