Annons

Klart med banden till Ökända

Sakta men säkert börjar allt falla på plats för Alexander Redrin och hans medhjälpare inför årets Ökända-festival på Ven. Den 15-17 augusti kommer såväl hip-hop som reggaerytmer att ljuda över ön. I den digra spellistan finns bland annat HipHop/RnB/Soul-projektet Kwaii.
– Några av Sveriges mest intressanta hiphop- och reggaeartister, Chords, Syster sol, Mofeta & Jerre, Adam Tensta, Cleo, Kristin Amparo och Dirty Jens, begav sig till Sydafrika i tre veckor i vintras för att möta några av landets största profiler inom urban musik. De gick även in i studion för att spela in ett flertal låtar under namnet Kwaii och gjorde även några live-framträdanden, säger Alexander Redrin och fortsätter.
– Kontakter skapades och i augusti kommer några av de främsta sydafrikanska artisterna till Sverige och Ven för en gemensam Kwaai-turné. Bland dem som kommer finns rapgruppen Driemanskap från Kapstaden, och rapparen Kanyi.

Syster sol är på en egen turné och kan inte närvara på Ven.

Annons
 

Förutom Kwaii kommer följande band till Ökända.
Femtastic, Discoteka Yugostyle, General Knas, Ursprunget, Lide Najs, Supersci, Goloka, Majken Tajken, Etnophonic, Hoogans Hjältar, Jay Dizzle och Wannergren.

Läs även: Ökända växer och flyttar

Mer information om festivalen hittar du på Ökända Musikfestivals hemsida och Ökända Musikfestival på Facebook.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser