Annons

Delad ledning efter regnig öppning av Landskrona Masters

Första dagens spel av Landskrona Masters bjöd på många låga resultat trots kallt vårväder. Under förmiddagen då regnet höll sig över Danmark, och vinden var hanterbart stark, gick Tony Edlund och Kalle Andersson fem under par. Bäst på eftermiddagen var Niclas Johansson med imponerande samma resultat. Första ronden bjöd även på en hole in one på det 18:e hålet.

Landskrona Masters välkomnar åter igen spelarna till Skåne och en bana i fint skick. Greenerna är snabba, ondulerade och tävlingens Tournament Director det vill säga Peter Svallin, hade dessutom placerat flaggorna väldigt tufft. Detta gjorde att banan kunde stå upp väl mot Sveriges elitgolfare som annars hade haft en bra chans att krossa den relativt korta banan.
– Väderförhållandena hade dock stor inverkan på resultaten. Under förmiddagen var det visserligen kallt, men inget regn. Majoriteten av de spelare som gick under par var ute just i förmiddagsgrupperna och kunde nog vara glada för det när de under eftermiddagen kikade ut på regnet och den tilltagna vinden, meddelar Magnus Bondesson från Landskrona Golfklubb.

Annons
 

En av de som klarade av eftermiddagens lite mer tuffa förhållanden var Niclas Johansson. Han är van vid blåsiga Flommens GK.
– Ja, allt är ju enklare än där, var han kommentar.

Ronden spelades väldigt solid med riktigt många bra slag. Utan missar är det ganska lätt att scora lågt även om man måste ha respekt för vädret.
– När det regnar är det bara att ta sina par, beskrev Niclas Niclas Johansson. sin taktik och jagar nu sin första seger på touren.
Niclas hade idag stor glädje av sin caddy. En tjej som satsar hårt på sin golf och som denna vecka har sin ”prao” på golfklubben och fick i uppdrag att följa med sin klubbkamrat till Nordea Tour.

Första dagen av Landskrona Masters bjöd även på ett fint hole in one på det 18:e hålet. Det var Danska Niklas Norgaard Moller som slog en perfekt GW som landade några centimeter från hålet och sedan studsade direkt i. Det märkligaste med historian var att dansken så sent som i lördags gjorde en hole in one. Två HIO på fem dagar innebär låga odds för ytterligare en under veckan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser