Annons

BoIS tar emot serieledarna

Idag blir det kärt återbesök på Idrottsplatsen. Det är BoIS före detta assisterande tränare Hasse Eklund som gästar med sin nya arbetsgivare, Falkenbergs FF.
– Det skall bli jättekul att komma tillbaka till Landskrona och IP. Jag hade tre fina år i BoIS och trivdes förträffligt med spelare, personal, klubb, fans och sponsorer. Givetvis vill man ju vinna matchen, men unnar givetvis Bois all framgång i övrigt, säger tränaren inför kvällens match mot de randiga.

BoIS har på sin hemsida redan aviserat startelvan och det är klart att Fredrik Karlsson står över även denna match. Dessutom är Liridon Leci avstängd och ersätts av Philip Andersson. Mer förvånande är kanske att Alexander Tkacz, som varit med i startelvan de två senaste matchenra, börjar på bänken.
– Tkacz har gjort två mycket bra matcher men känner sig lite tung i benen, medan Patrik Åström har vilat en del och gjort ett par bra inhopp. Så det handlar inte om någon petning utan mer som en matchning av laget, när vi spelar så här tätt med matcher, säger BoIS assisterande tränare Rossi Eterovic på klubbens hemsida.

Annons
 

Att Fredrik Karlsson saknas är tungt och hans skador är en av anledningarna till att starten på superettan inte varit den ultimata, tror Hasse Eklund som följt de randiga under våren
– Jag har sett Bois alla matcher utom Östersund borta. Generellt sett har man varit alldeles för ojämna. Vissa perioder i matcherna har man varit lysande för att sedan gå ner sig kvalitetsmässigt. Sen är det klart svårt att vinna om inte forwards levererar. De enda målen har Fredrik Karlsson gjort och de var i sjätte omgången mot seriens absoluta bottenlag, Värnamo, säger tränaren och förklarar sitt eget lags framgångar.
– Starten på vår framgång var faktiskt träningsmatchen mot BoIS. Vi fick stryk, men fick några konkreta saker som vi var tvungna att arbeta med inför gruppspelet i svenska cupen. Vi lyckades att reparera problemen och har med tiden blivit väldigt svårslagna.

Att Falkenberg leder serien är inget som Rossi Eterovic tänker på inför kvällens match.
–  Vi tar med oss det positiva från Hammarby-matchen och det ska bli väldigt roligt att möta laget som just nu leder serien. Visst vi borde vi haft fler poäng, men det är en jämn serie och det är bara sex poäng upp till Falkenberg.

Även Hasse Eklund ser med spänning fram emot drabbningen.
– Vi andas optimism och har gott självförtroende efter vår fina start. Vi går givetvis för tre poäng och jag tror att BoIS vill lämna nedre halvan och då räknas bara tre poäng. Summa sumarum är en öppen och underhållande fotboll som publiken gillar.

FFF-tränaren har dock en del skador i truppen.
– Inför matchen har vi ingen avstängd, men några på skadelistan. Daniel Johansson och Calle Wede har varit med de flesta matcherna, men missar denna. Övriga skador är Emil Jensen , Jesper Hansen, Johannes Vall och Niklas Johansson.

BoIS har på sin hemsida aviserat följande startelva.
Bill Halvorsen, Max Mölder, Linus Malmqvist, Philip Andersson, Martin Rudolfsson, Patrik Åström, Andreas Dahl, Erik Andersson, Surprise Ralani, Christoffer Tapper Holter, Alex Nilsson.
Avbytare: Niklas Uddenäs, Mathias Andersson, Fredrik Svanbäck, Robin Hofsö, Mohammed Zaaroura, Luka Mijaljevic, Alexander Tkacz och Tobias Malm.
En av dessa får dock sitta på läktaren eftersom bara sju avbytare tillåts.

Klockan 19.00 är det avspark och noterbart är att Landskrona stad, med anledning av att man fyller 600 år i år, bjuder de som väljer att se matchen från ståplats på inträdet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser