Annons

BoIS och BK Landora väcker liv i sommarfotbollen

Sedan mitten på 80-talet har fotbollsintresserade ungdomar kunnat hålla igång på sommarlovet tack vare BoIS Sommarlovsfotboll. Efter några år i träda är det åter dags att uppliva traditionen, nu med hjälp av flitiga BK Landora.

1985 var det Bernt Lindgren och Bosse Augustsson som såg till att köra igång aktiviteterna. Sommarfotbollen var därefter ett stående inslag i sommarlovsprogrammet i många år efter det. I sommar är det återigen dags att väcka liv i traditionen, denna gången är det i samarbete med BK Landora som BoIS håller i sommarfotbollen.

Annons
 

I år är det Janne Johnsson och Roger Johansson ifrån BoIS som tillsammans med ”Årets eldsjäl 2012″, Carl Nielsen från BK Landora  som håller samman arrangemanget.
–  Det är en frukt av det goda samarbetet som BoIS och BK Landora utvecklat på senaste tiden, framförallt när det gäller ungdomsfotbollen, förklarar Carl Nielsen.

– Det är superkul att vi kan göra detta tillsammans med BoIS. Föreningarna kompletterar varandra rätt bra vad gäller ungdomsverksamheten och förhoppningsvis kan detta samarbetet även i framtiden bli nyttigt för bägge parter. Redan nu har det rasslat in en del anmälningar, men det är inte på något sätt för sent att anmäla sig om man är mellan 7-12 år och vill spela lite fotboll i sommar.

Sommarfotbollen pågår den 24-26 juni och inleds med en träning inne på A-plan på IP.  På kvällen väntar matchen mellan BoIS – Jönköping Södra i Superettan, där ungdomarna dessutom får beträda planen i halvtidsvilan för att visa sina förvärvade kunskaper från pass ett.
Sedan fortsätter träningarna under tisdagen och onsdagen med träningspass ute på Landskrona Idrottsplats. Varje dag kommer innehålla två pass, där man kommer få chansen att träffa bland annat några av BoIS A-lagsspelare och A-lagstränare Jörgen Pettersson. Sommarfotbollen kommer också få celebert besök i form av landslagsbacken Jonas Olsson, som tillvardags spelar i West Bromwich Albions. Jag vet inte många elitidrottsmän som ställer upp så mycket för lokalfotbollen som han gör. Han är en extremt bra förebild för de unga. Det viktigaste är att alla ungdomarna ska ha kul med fotbollen tillsammans och det tror jag utan tvivel att de kommer få, avslutar Carl Nielsen.

Är man intresserad av delta ska man  anmäla sig på www.landslagetsfotbollsskola.se där det finns en speciell anmälningssida
Sista anmälningsdag är 10/6.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser