Annons

Jobb i farozonen när Haldex omstrukturerar

Haldex ska spara 100 miljoner kronor årligen och har idag inlett vad man kallar för ett omstruktureringsprogram som ska nå full effekt från 2015. En omlokalisering av verksamheter från väst till öst samt produktrationaliseringar är att vänta.
Vad det rent konkret innebär för de cirka 300 anställda vi fabriken i Landskrona finns det i dagsläget inga beslut om.
– Vi kan förhoppningsvis ge ett klarare besked under hösten, säger VD och koncernchef, Bo Annvik till HD.se

I ett  pressmeddelande kommenterar han situationen enligt följande:
– Den nya funktionella organisationen har gjort det möjligt för oss att ytterligare effektivisera vår verksamhet och våra administrativa processer, genom att minska komplexiteten och optimera processerna genom hela värdekedjan. Vi kommer att fortsätta att anpassa vår verksamhet och förbättra effektiviteten och arbeta med vårt produktrationaliseringsprogram.

Annons
 

Uppskattningsvis innebär besparingarna att cirka 200 av koncernens totalt 2 200 anställda kommer att mista sina jobb. Haldex som har sitt huvudkontor i Landskrona, har produktionsanläggningar i  Nordamerika, Mexico, Brasilien i Tyskland och Ungern samt i Kina och Indien.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser