Annons

En vandring i Selma Lagerlöfs fotspår

På torsdag kväll kan ni följa med på en vandring genom Selma Lagerlöfs Landskrona. En ung Selma Lagerlöf kom till Landskrona 1885 för att börja sin första tjänst som lärarinna. Vandringen går förbi husen hon bodde i, skolan, banken där vännen Elise arbetade, bokhandeln där hon första gången mötte Anna Oom och ut mot Strandpromenden. Hör mer om vännerna, om hennes tid som lärarinna och om Selmas författardrömmar. Delvis följs den väg Selma Lagerlöf själv beskriver i ”En vandring genom Landskrona” från 1888.

Promenaden leds av Lena Carlsson och Anneli Oxenstierna. Lena Carlsson har gett ut en rikt illustrerad, kommenterad upplaga av brevväxlingen mellan Selma Lagerlöf och Landskronaväninnorna Anna Oom och Elise Malmros. Anneli Oxenstierna arbetar på Landskrona museum.

Annons
 

Samling vid museets entré kl 18.00.
Promenaden tar 1-1,5 tim. Avslutning vid Selma Lagerlöf statyn.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser