Annons

Häljarpsbanan skiftade i skepnad under Handigolftouren

När den andra och sista dagen av den första tävlingen på Handigolftour 2013 skulle avgöras på Öresunds GK utanför Landskrona hade vädergudarna vaknat på fel sida och erbjöd både mulet väder och regn. Spelarna i de båda tourerna (Fysisk och Psykisk) var taggade efter första dagens fina spel på många händer.

– Hela startfältet hade precis hunnit slå ut då domare och tävlingsledning var tvungna att bryta på grund av häftig åska och regn, världens knall med efterföljande störtregn gjorde det omöjligt att fortsätta utan riskera spelarnas säkerhet. När sedan spelet återupptogs efter en timmes upphåll var det som att börja på nytt, säger SGF:s ansvarige för tävlingen Christina Lindberg.

Annons
 

Johan Kammerstad som är landets bästa spelare var den som höll ihop det på bästa sätt i A-klassen för spelare med fysiska funktionsnedsättningar. Johan slutade på sammanlagda 145 slag endast 3 över par följd av Björn Ljunggren på 157 slag och Jonas Andersson som hade dagens näst bästa rond och sammanlagda resultatet 162 slag. Jonas som slutade på samma resultat som Alexander Hjalmarsson tog tredjeplatsen eftersom han hade ett bättre resultat på andra ronden än Alexander.

I B-klassen (Fysisk) fick hemmafavoriten Lars Lindeberg se sig slagen av Rasmus Ullström trots att Lasse hade ett bättre resultat än Rasmus idag, Rasmus som representerar Storsjöbydens GK där man ännu inte öppnat för säsongen får ett mycket högt betyg för prestationen. Björn Botold knep tredjeplatsen efter två säkra ronder på 75 respektive 76 slag netto.

Ronnie Ekström som tog ledningen i C-klassen efter första dagens spel befäste sin ledning och vann knappt före Jan Schönemann som efter en 37-poängs rond fick se sig slagen på grund av högre handicap. Den Danska spelaren Hans Möllegard slutade på tredje plats knappt före Nils-Erik Nilsson som kom in med samma poäng men med ett högre handicap, känslan var annars att Hans skulle upprepa bedriften från lördagkvällens begivenhet i restaurangen på klubben där Danska Emmelie de Forest sjöng hem segertrofén till Danmark i sändningen från ESC på Malmö Arena.

På den så kallade Psyktouren var resultaten av hög kvalitet, i A-klassen segrade Alexander Forsman efter poängen 34-33 på den svårbemästrade banan som på lördagen bjöd på högsommarvärme och kraftig vind för att på söndagen byta skepnad till regn, åska och knappt någon vind alls. på andra plats kom Jesper Gutke bara slagen med 4 poäng och trea blev Mathias Bergström ytterligare 2 poäng bakom.

Annelie Berman var dagens suverän i B-klassen med hela 40 poäng på 18 hål, lägg där till hennes 32 poäng under gårdagen och vi får tävlingens bästa score på 72 poäng i klassen. Örjan Swenson blev tvåa på 60 poäng och Rasmus Bjurling trea på 59. I C-klassen vann André Moussally följd av Joakim Bergström.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser