Annons

BoIS en ribbj*v?l från oavgjort

Tolv sekunder återstod av tilläggstiden när Patrik Åström fläkte sig fram, fick en fot på bollen som for klockrent i ribban (!). Närmre en kvittering än så kan man inte komma.  8700 bajenfans och 21 BoIS-supporters fick se en underhållande match på Söderstadion där Hammarby var det förande laget, och som till slut kunde vinna med 1-0.

Hemmalaget dominerade totalt under den inledande kvarten och när Mikael Rynell i den 14:e matchminuten snor åt sig bollen och avancerar och klipper till tvingar han Bill Halvorsen i BoIS-målet till den första av tre riktigt kvalificerade räddningar på avslut från exBoISaren.

Annons
 

I BoIS fick Christoffer Tapper Holter chansen från start och den tog han. Under första halvlek serverade han vi två tillfällen instick som var värda ett bättre resultat.
Efter den värsta anstormningen från Bajen stack BoIS upp i den 18:e minuten och just Christoffer Tapper Holter hittar fram till Alex Nilsson som inte får upp bollen i luften utan Johannes Hopf i Hammarbys målvakt lyckas rädda med en benparad.

Matchen fortsätter att bjuda på många avslut och stor underhållning. Riktig snyggt var när hemmalagets Christoffer Carlsson tog sig fram på vänsterkanten och tre passningar senare nådde bollen fram till Mikael Rynell som åter fick se Bill Halvorsen kopiera kollegan i andra målet med en fin benparad.

BoIS svarade för snabba spelvändningar och det var just efter en sådan som Andreas Dahl höll på att chocka sin tidigare hemmapublik med ett distinkt skott. Men räddning och hörna. En hörna han själv tog hand om och Liridon Lecis nick smet strax över.

En halvtimme in i matchen och BoIS spelade riktigt bra. Hårt jobbande Christoffer Tapper Holter hittade Amethyst Bradley Ralani med ett instick på foten och BoISaren blir sopren med Johannes Hopf. Skottet med vänstran smet strax utanför.

Hammarby fortsätter att trycka på och BoIS kontrar. I den 39:e matchminuten snurrar evigt unge Mikael Rynell med fyra BoISare innan han avlossar skottet och tvingar Bill Halvorsen att rädda med fingartopparna till hörna  Minuten senare skulle matchens enda mål komma.
Nahir Besara skulle få stå tämligen omarkerad centralt vid straffområdeslinjen och med lite flytt skjuta bollen i innerstolpen, se den rulla över nästan hela mållinjen innan den sista metern vek in i mål och ta i hjulupphängningen och ut igen. Något en uppmärksam assisterande domare såg och ett 1-0 till hemmapublikens vilda glädje.
– Vi måste bli noggrannare i avsluten. Bollen ska in i nät, försökte Jörgen Pettersson peppa sitt manskap med i halvtidsvilan.

I inledningen av andra halvlek är hemmalagets Erik Sundin pigg värre och har en boll i nät redan efter en minut men är samtidigt avvinkad för offside. Minuterna senare var det åter nära men denna gången fick han se bollen slicka nätets utsida.  Jörgen Pettersson tar ett tidigt dubbelbyte och ut får Erik Andersson och Suprise gå och in kommer Luka Mijaljevic och Mathias Andersson. Bytet får önskad effekt och BoIS flyttar fram sina positioner.
Med fem minuter kvar flyttar BoIS även upp mittback Linus Malmqvist i anfallet. Något som så när ger utdelning när Linus jagar ikapp en boll och läckert klackar fram till inbytte Patrik Åström men Bajen lyckas rensa vid första stolpen.

92.48 var det så dags. Andreas Dahl lyfter in en frispark i straffområdet som nickas bort men Martin Rudolfsson nickar tillbaka bollen som dimper ner hos Patrik Åström som trycker till och skottet tar i ribbj*v?èn.
– Det är lite av vår visa. Ribba och stolpe ut, suckade Patrik Åström och vandrade ut från Söderstadion.
I och med förlusten ligger BoIS på en tolfteplats. Laget gjorde trots förlusten bra reklam för den kommande torsdagsmatchen mot serieledande Falkenbergs FF, tränade av, ja just det Hasse Eklund. Räkna med att BoIS:arna vill ge sin tidigare tränare däng när Landskrona stad bjuder på entréavgiften på ståplats.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser