Annons

Asmundtorp försvarade serieledningen

I värmen på Asmundtorps IP var det hemmalaget som skötte korten rätt försvarsmässigt. Med två mål framåt blev det dessutom en klar 2-0 seger mot Croatia. Segern innebar att Asmundtorp befäster sin serieledning.

Croatia startade bäst denna lördag. Laget spelar en fotboll med mycket passningsspel och stundtals hög klass i tekniken. Men som i majoriteten av matcherna i år stod Asmundtorps försvar emot på ett bra sätt. Försvarsspelet har verkligen blivit nyckeln till framgången för hemmalaget som agerar rutinerat och behärskat i situationerna.

Annons
 

Däremot lyckas Asmundtorp inte riktigt komma upp i banan på bästa sätt. Till denna match hade AIF dessutom två avstängningar på Philip Carlsson och Tomas Gümüssoy vilket märktes då anfallen inte riktigt stämde för dagen.

Matchen står i första halvlek och väger där båda lagen har lägen men ingen förvaltar dessa.

Dock lyckas Asmundtorp med ett riktigt klassanfall innan halvleken ska ta slut. Ett anfall som ytterbacken Alexander Roos ligger bakom. Med en snygg djupledslöpning slår han ett perfekt inlägg som Mikael Stenberg behärskat kan sätta pannan på och 1-0 är ett faktum. Detta punkterar halvleken och hemmalaget kan gå med ledning till pausen.

I andra halvlek syns hemmalaget allt mindre. Croatia är stora, spelar tekniskt och rullar runt.Dock fortsätter försvaret i hemmalaget att hålla tätt trotts stor press.

Spelet är definitivt Croatias i andra halvleken med jobbet och kriget är Asmundtorps. I slutet av andra halvlek är det just Asmundtorp genom en extremt hårt jobbande Tony Svensson som slår in matchens slutresultat 2-0.

Sett till spelet borde Croatia stå som vinnare idag men försvarsspelet och inställningen från hemmalaget gör att 2-0 dock inte känns orättvist.
– Man är alltid nöjd med tre poäng men vi visar inte upp något bra anfallsspel idag. Samtidigt vill jag berömma försvaret som är prickfritt. Samtliga spelare visar en inställning som är avgörande till segern. Med inställning kan man slå alla lag, säger Anders Nilsson, tränare Asmundtorps IF.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser