Annons

Handigolf Tour lockar världsmästare

Ett högintressant startfält med världsmästare och svenska mästare finns med när Handigolf Tour inleder säsongen i Skåne 18–19 maj. Första deltävlingen av fem på Handigolf Tour avgörs på Öresunds Golf i Häljarp strax utanför Landskrona, ett 50-tal spelare deltar i tävlingen. – Det är tredje gången den svenska touren avgörs på Öresunds Golf i Häljarp och vi välkomnar alla spelare och ledare till vårvärmen i Skåne där sommargreenerna är mycket fina, säger tävlingsledaren Annika Wilhelmsson på Öresunds Golf. I A-klassen (fysiskt funktionshinder) återfinns regerande Lag-VM-mästarna Johan Kammerstad, Björn Ljunggren, Joakim Björkman och Jörgen Tjelander. Alexander Hjalmarsson är regerande världsmästare för enarmade spelare. I B-klassen (fysiskt funktionshinder) får hemmaspelaren Lars Lindeberg Öresunds GK/FIFH Malmö stå som favorit till segern. Lindeberg har enligt uppgift tränat mycket inför säsongen. – Startfältet ser tufft ut men jag ska ge allihopa en match för att ta mig till finalen senare i höst, säger den alltid lika sympatiske Lars Lindeberg. Bengt-Arne Johansson, Allerum GK/FIFH Malmö är en av världens bästa spelare i paragolfern som är en eldriven stol för spelare som inte kan gå/stå. ”Bengan” var tvungen att för två år sedan börja använda redskapet för att kunna fortsätta tävla i golf och återfinns likt Lars Lindeberg i B-klassen. I C-klassen (fysiskt funktionshinder) finns många av de mest spektakulära spelarna, som trots sina funktionshinder spelar bra golf och är inspiratörer för många andra. Nytt för i år är att båda de nationella tourerna för spelare med fysiska och psykiska funktionshinder avgörs på samma bana vid samma tillfälle. – Det här tycker vi är jättebra. Att kunna samla många spelare gör att vi kan få en bättre genomslagskraft för handigolfen i media, bland klubbar och allmänheten. Vi vet att det finns många presumtiva handigolfare som skulle kunna vara med i tävlingen om vi fortsätter att höja statusen på arrangemanget. Handigolfen är en mycket spännande och utvecklingsbar del av Golfsverige, säger Mats Linde, Svenska Golfförbundets ansvarige för tävlingen på Öresunds Golf i Häljarp. På touren för psykiskt funktionshindrade återfinns utvecklingslaget som består av Alexander Forsman, Jesper Gutke, Patric Bolin, Mathias Bergström och Anneli Bergman. Av dessa har Alexander lägst handicap, 7, Anneli var med på Special Olympics Worldwide Games i Aten 2011 och hela laget var på Special Olympics europatävling i Österrike förra året. Dessutom aspirerar alla på en plats i laget som deltar i Special Olympics Worldwide Games i Los Angeles 2015. I samband med tävlingen arrangeras en prova på-aktivitet fredagen 17 maj klockan 13–17 där alla är välkomna att testa golf, hjälpmedel, olika aktiviteter som \”Snag Golf\”, Qolf, tävlingar och många andra spännande upplevelser. Prova på-aktiviteten är ett samarbete mellan Öresunds Golf i Häljarp, Svenska Golfförbundet, Skånes Golfförbund och FIFH (Föreningen Idrott för Handikappade) Malmö.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser