Annons

Gåvor från Zlatan till Landskronaelever

Norrmän, drottning Máximas i Holland, alla Ruben och Rebeckor, ni får ursäkta, men idag, den 17 maj är det Zlatandagen, åtminstone är det så på Träningsskolan på Tusenskönan. Dagens Zlatanfest på Träningsskolan på Tusenskönan ska sent glömmas. På ett litet bord framför smartboarden i klassrummet hade en påse från trendiga Boutique Alaia i Paris placerats. – Idag hoppar vi över samlingen, för idag är det en mycket speciell dag, förklarade klassföreståndare Cilla Järpell och undrade om eleverna mindes när de för tre veckor sedan skickade ett brev till självaste Zlatan Ibrahimovic i Paris. – Kungen!, utbrast Alexander Öberg och sken upp likt en sol. – Ja, just det kungen och idag ska vi ha Zlatanfest hela dagen, sa läraren och visade med projektorns hjälp upp brevet som klassen hade skrivit till den stora idolen. – Tror ni vi fått en bild med autograf av honom? Zefenoon Jura fick komma fram till sin lärarinna och hjälpa till att öppna påsen. Och upp ur denna drog hon en personligt signerad tröja till klasskompisen Moa. Det slutade dock inte där utan samtliga åtta elever i klassen hade fått varsin matchtröja med en hälsning från Sveriges och för den delen franska ligans bäste fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimovic. Videon med Elias feat. Frans och ”Who’s da man” fyllde den vita tavlan och klassen gav sig hän i en spontan och energifylld dans. Cilla Järpell har själv ett gigantiskt fotbollshjärta och Zlatan är tveklöst hennes största idol men även BoIS står henne nära. – Med fotbollens hjälp får jag in mycket i min undervisning. Allt från språket, matematik, geografi, till skapande och musik kommer naturligt in i undervisningen den vägen. När jag har roligt har barnen roligt, säger hon och strålar lika glatt som sina adepter. Idéen att skriva till Zlatan kom efter att man på Tusenskönan haft en talangtävling och där klassen uppträtt med en dans som helt inspirerats av Zlatan-sången och en del BoIS-hejaramsor. – Först tänkte vi skicka en film till honom med dansen men kom sen överens om att vi istället skulle skriva ett brev och nu har vi alltså fått ett svar som är över alla förväntningar, säger Cilla Järpell och plockar fram ytterligare en överraskning ur påsen, nämligen vars ett kort med autograf på fotbollsstjärnan till eleverna. – Och titta här!, säger kollegan Annica Wannergren och visar upp en tårta som pryds av, ja ni vet vem. – Den ska vi festa på efter lunchen. Nouran Omar, Zofenoon Jura, Moa Johansson, Benjamin Kökeny, Getoar Bajrami, Chantal El-Sayd och Alexander Öberg fick en skoldag att minnas lång tid framöver. Brevet som eleverna skrev till Zlatan för tre veckor sedan plockades fram ur datorn och lästes igen. Visst är det Zlatan som pryder tårtan. – Är det fest så ska man äta tårta, tyckte såväl Annica Wannergren som eleverna. Cilla Järpel var minst lika rörd och glad som eleverna. Dans till Zlatansången. En hälsning till klasskompisen Robin Brunhoff som olyckligt var sjuk idag men som skulle få sin tröja under eftermiddagen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser