Annons

Extramöte efter hård kritik mot Ventrafiken

De senaste dagarna har, om uttrycket tillåts, vågorna gått höga för Ventrafiken. Kraftig kritik från pendlarna har riktats mot ett antal regler som börjat gälla i och med att man tagit den nya båten Uraniborg i trafik. Därför har styrelsen nu planerat in ett extra styrelsemöte för att diskutera den uppkomna situationen. Resenärer till och från Ven får inte ha med sina hundar inomhus på Uraniborg som numera trafikerar Landskrona-Ven. Enligt en del kritiker får resenärerna inte heller äta eller dricka medhavda varor vilket bland annat fått till följd att ungdomar som varit på fastlandet och tränat inte kunnat dricka sin medhavda dryck. Detta och mycket mer har kritiserats kraftigt på möten och i media från de som mer eller mindre dagligen reser med båten. Med anledning av detta har styrelsen för Ventrafiken beslutat att ha ett extra möte. – Vi har brustit i kommunikationen till våra viktigaste kunder och det ska vi ändra på. Vi ska därför sätta oss ner på måndag för att ta fram en plan på hur vi ska nå ut med all den information vi har, säger styrelseledamoten Martina Bach (FP). – Innan vi har haft det mötet vill vi inte diskutera sakfrågorna. Vi måste först träffas och prata genom allt så att all information kommer ut. Vi ska även planera för hur vår dialog med resenärerna ska se ut för att alla ska vara nöjda. Anledningen till att man brustit i kommunikationen beror enligt styrelsens ordförande på hög arbetsbelastning. – Det har under lång tid varit ett oerhört pressat schema. Det har gjort att vi har missat i kommunikationen men det ska vi ändra på nu, säger styrelseordförande Leif Thorsell (M). Kritiken som riktats har alltså främst gällt husdjur, medhavd mat och dryck samt en icke fungerande hiss men även situationen vid landgång för passagerare via bildäck upplever många som ett virrvarr där bilar, lastbilar och cyklar blandas med stora som små passagerare. – Det kommer att bli ändring på det. En ramp liknande den inne på Bäckviken skulle stått klar i slutet av maj men så blir inte fallet. Men vi har blivit lovade att den ska vara på plats innan högsäsongen. Då kommer passagerarna att gå av och på uppe på restaurangdäck, lovar Ventrafikens VD Magnus Anderson. Vad gäller den övriga kritiken vill inte heller VD:n föregripa måndagens styrelsemöte men hävdar att det finns mycket i kritiken som inte stämmer. – Ett exempel är den medhavda maten. Visst får man äta medhavd mat. Bara det inte sker i restaurangen när den är öppen. Det gäller i vår restaurang precis som alla andra restauranger. Det är information av denna typen som vi missat att förmedla. Snart ska de gående passagerarna inte behöva gå iland via bildäck utlovar Ventrafikledningen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser