Annons

Betnér och Hedman på antirasistgala för pedagoger

– Det är inte varje dag man befinner sig i Landskrona – staden med Sverigedemokraternas starkaste fäste. Finns säkert någon som trycker här i publiken som röstade på dem i smyg, inlede Magnus Betnér på IF-Metalls antirasistgala med fokus på alla människor lika värde. Igår var det åter dags för den IF-Metalls traditionslenliga antirasistgala. Galan hölls som föregående år på Tages nattklubb och på scen fann vi inga mindre än stand-up komikern Magnus Betnér, fotbolljonglören Philip Warren Gertsson och det gamla fotbollsproffset samt författaren Magnus Hedman. I publiken stod ett 150-tal pedogoger och lärare från skolor i Landskrona stad. – Det har varit en fantastisk kväll med en perfekt blandning av humor, skratt men även allvar och eftertanke. En viktig aspekt i det förebyggande arbetet mot rasism är kontakten med ungdomarna i skolorna. Därför valde vi i år att bjuda in lärare och pedagoger som spelar oerhört stor del i ungdomarnas vardagliga liv och möjligheten att påverka, säger Mikael Andersson, ordförande för IF-Metall i nordvästra Skåne. Tidigare under dagen anordnade IF-Metall även en träff på Folkets med 120 åttondeklassare från Landskrona, där mångsysslaren Behrang Miri höll i taktpinnen som konferencier och diskuterade människors lika värde. – Det är både inpirerande och roligt att se ungdomarna engagera sig och vara så aktiva i diskussionen gällande rasism. Man märker att det är ett extremt viktigt ämne för både äldre och ungdomar, säger Kenth Hellqvist, ombudsman IF-metall nordsvästra Skåne.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser