Annons

Positivt trendbrott i gymnasieansökningar

Natten till torsdagen gick sista ansökningarna till de olika yrkesinriktade gymnasielinjerna ut. Utbildningsförvaltningens chef Tomas Johansson är glatt överraskad över att så många sökt till utbildningar som ofta leder till arbete. – Det är oerhört glädjande. Exempelvis har hela 14 personer sökt in till den industritekniska linjen och det är nog den högsta siffran jag varit med om under mina tio år i utbildningsförvaltningen, säger han. – Dessutom har vi ökningar på både vård- och omsorgsutbildningen samt handels- och administrationsprogrammet. Det är mycket glädjande eftersom de som tar studenten från dessa linjer är näst intill garanterade jobb efter studierna. Jag kan också informera att det finns plats för alla de som sökt. I juni månad kommer alla som sökt till gymnasiet att få besked på vilka linjer de kommit in på.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser