Annons

Gymnasielärare sägs upp

Med anledning av låga årskullar tvingas utbildningsförvaltningen att säga upp ett flertal lärare, framför allt på gymnasieskolorna. Troligtvis rör det sig om fem eller sex lärare som kommer att få gå. Förhandlingar med de fackliga organisationerna börjar på måndag. Allt färre slutar nionde klass i Landskrona. Detta, i kombination med att många lockas till gymnasieskolor i andra städer, har fått till följd att allt färre söker till gymnasieskolorna i Landskrona. – Det här är ju inte helt nytt för oss men vi har varit dåliga på att anpassa organisationen till förhållandena och därför har det skapats en obalans. I ett ”worst-case-scenario” kommer förvaltningen att gå med fem miljoner kronor i förlust och av dessa är cirka 4,5 från gymnasieskolan. Därför kommer vi att tvingas säga upp personal, företrädesvis lärare, säger Lisa Flinth, ordförande i utbildningsnämnden. – Exakt hur många som kommer att få gå får förhandlingarna med facket ge svar på och dessa inleds på måndag. Personal som vaktmästare, kuratorer och liknande kommer att kunna placeras om, bland annat till grundskolor, men en del ämneslärare riskerar att mista sina jobb. – Det rör sig tillexempel om lärare i ekonomi och svenska. Det kan också bli någon eller några yrkeslärare och musiklärare, framför allt när estet-linjen kommer att upphöra, vilket varit klart sedan tidigare, berättar Tomas Johansson, chef över utbildningsförvaltningen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser