Annons

Häljarp gör en ungdomssatsning

Tanken är att Häljarps IF ska bli självförsörjande på fotbollsspelare. Ett steg på vägen är att knyta upp en ungdomsansvarig. Dick Melin fick erbjudandet och tackade ja. – Det ska bli spännande, säger han. Dick – som för övrigt bor i Häljarp – är ett bekant namn inom Landskronas fotboll. Han har tränat herrlaget i IK Wormo i sex säsonger. – Jag blev tillfrågad i januari, men tackade nej. Sedan märkte jag att jag saknade fotbollen, vi tog nya kontakter och förra veckan blev det klart med min roll. Dick ser fram emot sin nya uppgift. – Den känns stimulerande. Jag får syssla brett med fotbollen och kommer att ha en rådgivande roll. Fungera som ett slags bollplank. Det ska också bli kul att jobba med andra mot ett visst mål. – Vi ska skapa en väl fungerande ungdomssektion och det känns häftigt att vara med från början. Häljarp har idag ett A-lag herrar och sex ungdomslag med totalt cirka 150 spelare. – De lever i en egen värd. Vi har inte haft något samarbete över gränserna och saknat en ungdomsansvarig. Helt klart behövs det en bättre kommunikation.- Det har funnits en viss osäkerhet. Nu satsar vi på att bygga underifrån, säger Tomas Davidsson, ordförande. Ungdomslagen består av spelare födda 2007 till 1999. – Vi har ett glapp från 13-14 år till senioråldern. Det hoppas vi kunna råda bot på. Noteras kan att Häljparp de senaste åren tappat många spelare till Landskrona Bois. Dick Melin: – Ungdomsverksamheten bygger på föräldraengagemanget och står på tre ben: föräldrar, spelare, ledare. – Viktigast är att få fram en vi-känsla. Det är första målet. Vi ska växa både i antal lag och spelare.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser