Annons

Wormo föll igen

Efter en halvtimme stod det 0-3 mellan IK Wormo och Husie i division IV-matchen på Exan. Fyra minuter in på andra halvlek reducerade hemmalaget till 2-3. Men roligare än så blev det inte. Husie vann med 4-2 (3-1) och efter fem matcher är Wormo fortfarande utan seger. – Vi gör för många enkla misstag, säger Anders ”Lillis” Nilsson, den ende av Wormotränarna, som blev kvar på avbytarbänken hela matchen – såväl Mats Andersson som Claes Cronqvist skickades därifrån sedan de haft synpunkter på domarens agerande. Wormo fick en tung start. Redan efter fyra minuter tog Husie ledningen. – Det var fjärde matchen i rad, som vi kom i tidigt underläge. Då blir det jobbigt. Fortsättningen skulle inte bli roligare och när matchen således var halvtimmen gammal ledde alltså gästerna med 3-0. Alla målen föregicks av tveksamt försvarsarbete av hemmalaget. Sedan är det en ringa tröst att Husie inte skapade någon fler chans på hela halvleken. Wormo kom i alla fall tillbaka, avslutade första halvlek positivt och i 40:e minuten utnyttjade Joakim Ramberg en målvaktstavla, 1-3. Andra halvlek började också hoppfullt. Jens Vighagen hade ett tungt skott i stolpens insida och efter fyra minuter sköt Joakim Ramberg 2-3 med otagbart skott i nättaket. Wormo jagade kvittering, men den stora chansen kom aldrig och istället kunde Husie avgöra när en kvart återstod. – Vi försöker och vi kämpar, men vi får inte släppa in fyra så enkla mål. Vi tar för enkla felbeslut och det har man inte råd med i fyran. Då bli man straffad direkt. – Skillnaden mot fjolåret är att vi måste prestera på topp för att vinna. Det behövde vi inte göra i ifjol. Då kunde det bli seger även om vi spelade dåligt. Matchen gav ännu ett besked om att Wormotalangerna behöver en eller två riktigt rutinerade namn, som man kunde luta sig emot när det går tungt. Eller som ”Lillis” uttryckte det: – Vi saknar en ledare på planen. Målvakten Andreas Borg svarade för ett knippe kvalificerade räddningar och kan inte lastas för förlusten. Joakim Ramberg utmärkt på mittfältet och bra betyg ska även gå till Emil Hagström.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser