Annons

Viktig seger för BoIS

BoIS tog på måndagen tre oerhört viktiga poäng då man hemmabesegrade tabelljumbon Värnamo med 2-1 inför 1558 åskådare. Matchhjälte blev Fredrik Karlsson som gjorde BoIS båda mål i den första halvleken samt Bill Halvorsen som reflexräddade två gånger om i samma halvlek. Efter två raka bottennapp ville BoIS tränare Jörgen Pettersson se mer inställning när BoIS på måndagen tog emot IFK Värnamo. Han hade även ändrat om en del i startelvan och bland annat var de båda ungdomarna Alexander Tkacz och Erik Andersson med från start. Och visst fick han se ett mer kämpande BoIS än senast då man föll pladask mot Ljungskile. – Spelarna följde vår plan till hundra procent. Vi backade hem lite mer än tidigare och ställde om snabbt. Killarna gjorde en fantastiskt match och framför allt är jag nöjd med defensiven idag, berömmer Jörgen Pettersson. BoIS började första halvlek ganska bra och skapade några halvchanser. Ett exempel var Fredrik Karlssons skott från nära håll efter 20 minuter men bollen for just utanför det närmsta krysset. Gästerna kom dock in i matchen och började skapa en del och efter en knapp halvtimme fick före detta Värnamo-keepern Bill Halvorsen visa sig på styva linan genom en svettig räddning på ett närskott. Någon minut senare fick BoIS en hörna som Andreas Dahl tog hand om. Bollen kom ut till Martin Rudolfsson som fick till ett perfekt inlägg. Fredrik Karlsson vann luftduellen mot Pär Cederqvist i Värnamo och bollen letade sig in i målet intill målvaktens vänstra hörn. Cirka fem minuter senare var det ytterst nära att Värnamo kvitterade men än en gång reflexräddade Bill Halvorsen. Istället för en kvittering kunde BoIS utöka ledningen till 2-0 innan pausvilan. Det var Amethyst Bradley” Surprise” Ralani som löpte genom hela mittfältet och hittade Fredrik Karlsson som sprang i djupled. Anfallaren drog Björn Åkersson i Värnamos mål och bredsidade bollen i mål. Knappt tio minuter in i andra halvlek tvingades Carlos Gaete Moggia av planen och minuten efter bytte Värnamo ut Pär Cederqvist till mångas förvåning. – Då var det rejält stökigt. Carlos fick kramp och PC blev skitnödig. Vad säger man? Det blev oreda, sa IFK-tränaren Sören Åkerby efter matchen. – Jag vet inte om Pär var nervös. Han har ju spelat här tidigare. Men han var skitnödig den första halvtimmen och tillbringade pausen på toaletten. Sen blev han nödig igen och tvingades byta. Oredan i gästernas lag gjorde att BoIS skapade en hel del skapliga chanser. Bland annat hade Alexander Nilsson och ”Surprise” ett par lägen som kunde punkterat tillställningen. Men istället kom en reducering av David Björkerud efter en tilltrasslad situation där BoIS-försvaret inte lyckades rensa bort bollen. BoIS skapade ytterligare en chans men inbytte Fredrik Olsson var ett par centimeter för kort i strumplessen. IFK Värnamo fick matchens sista läge då man tilldömdes en frispark drygt 20 meter från BoIS-målet. Bollen rammade dock muren och lättnaden i det randiga lägret var påtaglig när domare Lars Olsson blåste av matchen efter nästan 95 spelade minuter. – Det blev lite pirr på slutet men killarna fixade det. Det var skönt med en seger, sa Jörgen Pettersson och berömde laget i allmänhet och sina unga spelare i synnerhet. – Erik är en fantastisk talang och spelar hela matchen och Tkacz är med från start för första gången och jobbar också väldigt bra. En annan som var nöjd var Bill Halvorsen. – Det är alltid kul att besegra sitt gamla lag. Jag känner de flesta, sa han och mös i pressrummet efter matchen. – Jag tycker vi äger matchen totalt sett. Alla gjorde sitt jobb idag. Det var även skönt att få göra ett par bra räddningar. Synd bara att vi inte kunde hålla nollan. Fredrik Karlsson var av naturliga skäl på gott humör även han. – Självklart känns det väldigt skönt, både att vinna och att få göra mål. Det var mina första två för säsongen. Nu gäller det att vi tar en match i taget och nästa spelas om en vecka då vi möter Hammarby på bortaplan, sa han efter matchen. En som vet vad som väntar och som längtar till matchen mot Hammarby är Andreas Dahl som lämnade Bajen för BoIS inför säsongen. – Det kommer att bli en av årets absoluta höjdpunkter. Jag känner de flesta av killarna och lär ta ett snack med Jörgen i veckan. Att spela på Söderstadion är alltid roligt, avslutar Dahl. BoIS var illa ute vid ett par tillfällen i första halvlek med Bill Halvorsen redde ut det hela. Alex Nilsson blev mållös idag. Fredrik Karlsson vinner en nickduell mot Pär Cederqvist och gör 1-0. Liridon Leci i nickduell med Dzenis Kozica. Fredrik Karlsson rundar Björn Åkesson och gör 2-0. Erik Andersson spelade hela matchen och fick beröm för sin insats av tränare Jörgen Pettersson. Även Alexander Tkacz får med beröm godkänt i matchen mot Värnamo. Andreas Dahl fick en smäll i lårets insida i slutet av matchen men intygade själv att det inte är någon fara för spel mot hans gamla klubb Hammarby nästa måndag. Sören Åkeby fick alla i pressrumet att dra på smilbanden då han berättade om såväl kramp som toalettbestyr.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser