Annons

Succé för Pride och Vår Kulturnatt

Selma var åter på plats på Linjen och när skymningen sänkte sig över sundet kunde hon snegla upp mot vattentornet och en smått surrealistisk visning av Ålahue. Sveriges internationellt sett mest framgångsrika videokonstnärer, tillika Landskronasonen, Anders Webergs specialbeställda verk för Vår Kulturnatt satte griller i huvudet på förbipasserande. – Jag har inte sett något liknande sedan These Blue Days visade diabilder med såpbubblor i på en spelning i Göteborg, hördes en röst i natten utan att det gick att avgöra om detta var bra eller inte. Lovorden för Vår Kulturnatt har efter fredagen varit många även om några hade synpunkter på ändringarna i spelschemat för banden på jubileumsscenen samt på Medinas inställda spelning. – Jag upplevde som en väldigt fin, varm och stämningsfull kulturnatt, sa projektledare Csaba Bene Perlenberg strax innan det var dags för honom att hjälpa till och plocka rent i Teaterparken. Ett stort tack till alla medaktörer vars engagemang skapade en oförglömlig kväll passade han också på att skicka med oss. Nedan ett axplock av allt det som Vår Kulturnatt hade att erbjuda. I Landskrona konsthall kunde besökarna själva få testa på att teckna, då det bjöds på kroki-drop in av Landskrona konstförening. Foto: Mia Widell Hela vägen från Umeå hade Elisabeth Widmark tagit sig för att få uppleva Vår Kulturnatt. Elisabeth Widmark passade då även på att besöka konsthallen där två av hennes verk nu hänger på Svart på Vitt. Så pass duktig på att teckna är hon att hon belönats med Landskrona konstförenings stipendium på 10 000 kronor. Foto: Mia Widell Kulturnatten hade något för alla. Foto: Ulf Bjarke Kulturchef Göran Nyström firade kulturnämndens ordförnade Gunlög Stenfelts födelsedag genom att bjuda på en happening utanför teatern. Foto: Ulf Bjarke Landskrona Pride-paraden hade samlat uppemot 300 deltagare. Foto: Ulf Bjarke Mikael Svennerbrandt.enhetschef vid Rädda Barnens Musikprojekt visar upp omslaget till elevernas första CD gjord i Landskrona. Foto: Ulf Bjarke Under dagen spelades tre kortfilmer in. Detta som ett led i \”Ett skott från höften\”. Milan Dragisic värmer sig med Kinamat sedan han simmat över vallgraven. Färgglatt var det i och kring Slottscaféet där en del av Landskrona Pride höll till. Landskrona Pride är en succé och arrangörerna lovar att återkomma nästa år. SSU tycks vara på frammarsch. Ingrid Söderberg inte bara ställde ut sina verk på \”Lilla Konstnärsgränden\” hon passade även på att måla. Ett mycket uppskattat inslag bland besökare och konstnärer. Massor av folk hade samlats nedanför en balkong på Rådhustorget 5. Visst var det Discoteka Yugostyle som spelade från balkongen där det nyinfyttade företagskollektivet av bland annat folk från karnevalsledningen hade inrättat sina nya kontor. Ian Berry också känd som Denimu visade upp tidiga verk ur sin produktion på Galleri Gamla Staden. För drygt sex år sedan när han bodde i Australien gjorde Ian Berry denna tavla av sina favoritjeans, föreställande Mohammed Ali. En stor del av redaktionen för Hantverkaren var ute och gjorde stan under kulturnatten. Hos Sofia Björne på Galleri Björne var det en strid ström av besökare. Partiet var ett av flera band på nya jubileumsscenen. …och att det svängde riktigt bra kan kulturpersonligheterna Annette och Wolmer intyga. …inne på teatern berättade Elisabeth Ohlsson Wallin gripande om sin fotokonst och rent generellt kunde hon konstatera att politiker har något lättare för satir än vad kungahuset har det. och för enda gången i världshistorien visades Ålahue på vattentornet.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser