Annons

Lyckad internationell tävling i RG

Under lördagen avgjordes den fjärde upplagan av Landskrona Cup i Rytmisk Gymnastik. En liten internationell tävling som Landskrona Kvinnliga GF arrangerar en gång om året. Många länder var bjudna men det var endast Polen och Danmark som kom, förutom de inbjudna svenska klubbarna. Tävlingen blev både vänskaplig och spännande. Flickorna var indelade olika åldersklasser. Födda 2005 tävlade endast i valfritt fristående och där gjorde Emma Jönsson en bra insats. Men hon kunde inte hota duktiga Kornelia Lewandowska från Polen som tog hem pokalen. Födda 2004 vanns även den av en polsk gymnast, Oksana Karwan. Tuva Henchel och Astrid Kristensson-Nilsson blev tvåa och trea efter fina insatser i fristående. I klassen 2003 blev det hemmaseger genom Meja Engdahl-Petersson som gjorde en bra prestation i fristående, men hade lite problem bollmomentet. Celine Vergara som utvecklats jättemycket på sista tiden hamnade på fjärde plats. Julia Olsson blev tvåa i klassen födda 2002 efter ett bra bollprogram men med lite för många tapp i käglor. Men Julia kunde inte hota polska Natalia Pietrzak. Emely Örtberg tävlade i klassen 2001 och hamnade på en fjärdeplats. Här dominerade Aleksandra Majewska från Polen som varit gäst i Landskrona tidigare. Doruntina Goxhuli tog hem pokalen i klassen för födda 2000 tätt följd av en målinriktad Wilma Mårtensson. Viktoria Johansson som lyser på tävlingsgolvet blev femma för dagen. Guldpokalen i födda 1999 gick till Halmstad RG och Linnéa Staff som vann före LKGFs Olivia Kristensson-Nilsson och Anna Lindahl. Hanna Carlsson, Halmstad RG tog hand om segern i födda 1998. Erika Gustafsson från hemmaklubben gjorde nog sitt livs jämnaste tävling och tog silvret före Emma Lindahl som blev bronsmedaljör. I seniorklassen segrade Josefine Olsson, som flyttats upp en klass för att öka på utmaningarna – Josefine presterade nog sitt livs hitintills bästa bollprogram, tappade lite för många käglor men samlade ihop sig till bandmomentet och tog hem segern med god marginal till polska gymnasten Kamila Armonajtis, säger Jenny Engdahl-Petersson Landskrona Kvinnliga GF. Efter att seniorerna visat upp sig var det prisutdelning, lite uppvisningar av LKGFs kommande gymnaster och tävlingen avslutades i vanlig ordning med en kamratmåltid, innan gästerna begav sig hemåt. Claudia Gunnarsson coachade LKGFs gymnaster. Wiktoria Matulaniec och Emma Sandell dömde. Emely Örtberg tävlade i klassen 2001 och hamnade även bhon på en fjärdeplats. Foto: Sayed Khatib. Viktoria Johansson slutade femma i klassen för födda 2000. Foto: Sayed Khatib. I samma klass som Viktoria Johansson tävlade Wilma Mårtensson som kom tvåa. Foto: Sayed Khatib.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser