Annons

Finalisterna klara för Allo LA

Musiktävling Allo LA drog igång den 18 april och fyra torsdagar i rad har tolv band spelat framför publik och jury på Hållplats 261. Nu är de fyra finalister klara. Finalen går av stapeln på självaste jubeldagen den 25 maj och mellan klockan 15 – 17 kan man då beskåda Inflammation (pop), Nukebox Shuffle (rock), Restraint (punk) samt Wannergren (rap).

Vinnaren erhåller ett stipendium på 2000kr och får samtidigt en spelning på Jubileumskarnevalen 2013. Alla finalister får även bandbilder tagna i en fotostudio.
Det har varit otroligt kul och intressant att se samtliga band spela. Oavsätt genre så har banden verkligen lirat bra musik, säger Christian Hallworth arrangör av Allo LA.
– Min lärdom av live framträdande i sammanhanget Allo LA är att många band fokuserar mycket på att bli bra på sina instrument men glömmer lite av helheten. Mitt tips till alla som spelat och alla band för övrigt är att försöka se ert band ur publikens perspektiv. Repa in hur ni presenterar bandet, låtarna, vad handlar låtarna om, filma bandet när ni spelar och jobba på scenrörelser. Vilka kläder har ni på scen och hur bidrar kläderna till helhetsintrycket ni i bandet vill ge publiken, säger han som menar att de även bör borsta bort en del av sin blyghet.

– Tänk även på att skaffa en officiell e-postadress och ha en stageplot samt teknisk rider även om man bara är ett demoband. Våga även ställa mindre krav på arrangören så som vatten i 50 cl flaskor och rena handdukar.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser