Annons

Jesper Svenbro kåserar i Sofia Albertina

Med anledning av stadens 600-årsfirande arrangerar Landskrona Församling en dag i historiens tecken i Sofia Albertina Kyrka på pingstafton, lördagen den 18 maj. Dagen till ära kommer Jesper Svenbro, ledamot av Svenska akademien, och kåserar om sin relation till Landskrona och kyrkan.
– Sofia Albertina är en mycket särskild plats för mig, för där gick jag i söndagsskola, där predikade min far, därifrån har jag också minnet av hans begravning, och där blev jag konfirmerad, säger Jesper Svenbro till Landskrona Direkt.

Musiken som kommer att spelas är från Landskrona stads tidiga historia och Sofia Albertina kyrka år 1788 – 1840, då det inte fanns någon orgel i kyrkan och musikkårer spelade till psalmerna. Landskrona stadsmusikkår spelar till psalmerna denna dag med start klockan 16.00.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser