Annons

Frestakören, frestar i Sofia och på Ven och Göingeflickorna i Härslöv

Imorgon på Kristi Himmelsfärdsdag blir det musikmässa med Frestakören  från Stockholm i Sofia Albertina kyrka klockan 19. Övriga medverkande är Leif Mattson på trumpet och Dag Videke, orgel samt Anna Davidsson Bremborg, präst.

Dessutom håller Frestakören en liten konsert i S:t Ibbs kyrka på Ven, fredagen den 10 maj kl.12.00.
 
Frestakören som har ca 30 medlemmar har sitt säte i Fresta församling i Upplands Väsby. Kören sjunger mycket a cappella hymner, motetter, svensk nationalromantik, modern nutida musik med betoning på svensk, folkliga koraler.

Annons
 

Kören grundades 1955 och leds sedan 1988 av Maria  Stoltz-Wahlforss, organist och körledare i Fresta församling.
Frestakören framträder framför allt vid gudstjänster och konserter i Fresta kyrka, som har en utomordentlig akustik och anor från 1200-talet.

Repertoaren består till största delen av sakral musik, kören sjunger mycket a cappella-hymner, motetter, svensk nationalromantik men ger sig även på modern nutida musik med betoning på svensk musik samt folkliga koraler.

Redan ikväll kan man lyssna till de legendariska Göingeflickorna då dessa gästar Härslövs församlingshem klockan 19 där de underhåller med gamla välkända sånger. 

Imorgon hålls det Gökotta vid scoutstugan i Videröra skog. Prästen Per Johansson inleder med andakt – för musiken står Dag Videke och om göken är vaken kan man även få lyssna till sådan fågelsång.  Efter andakten blir det naturvandring med Bengt Nihlgård och sedan frukost i det gröna serverad av Ottarps scoutkår.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser