Annons

Tre mål på sju minuter förpassade BoIS till bottenstriden

Många var de som höjde sina röster om att Ljungskile skulle spela i lägre divisioner efter deras fiaskoartade fotbollsplan. Med facit i hand är det kanske tur att matchen inte spelades på hemmalagets favoritunderlag. Då kanske BoIS hade förlorat med ännu mer än de 3-0 som man fick i baken på tisdagen. Vad gäller det fotbollsmässiga idag så kan man konstatera att om något lag ska spela i en lägre division så är det BoIS.

Det kan inte vara många BoIS are som i pausen mellan första och andra halvlek njöt av vad de sett på Valhalla i Göteborg där de randiga mötte Ljungskile. Men i jämförelse med vad som skulle komma i de återstående 45 minuterna så var den första halvleken riktigt bra.
Mathias Andersson hade ett bra skott efter 20 minuter som.LSK-keepern Magnus Berglöf räddade till hörna.
Men då ska det tilläggas att Ljungskile redan haft ett skott i ribban. Efter BoIS-chansen var Bill Halvorsen ute på turné och hade det inte varit för Linus Malmqvist hade det stått 1-0 halvvägs in i första. I slutet av halvleken hade även LSK:s David Johannesson två jättelägen.

Annons
 

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när samme Johannesson fick ett friläge som han missade. Men sju minuter senare sprack nollan efter att Jonas Lindberg sköt in bollen efter en ribbretur. Två minuter senare drar Liridon Leci en LSK-spelare i armen i straffområdet. Domaren pekar på straffpunkten men Bill Halvorsen räddar. BoISarna är dock inte med på noterna och Nuri Mustafi kan göra 2-0.
BoIS är nu rejält skakat och spelet darrar rejält.. Detta utnyttjar James Sinclair i den 64:e minuten då han på distans prickskjuter in 3-0.
Inget av BoIS spel fungerar och bollar på måfå, långa som korta skickas upp i banan så fort tillfälle ges.
I slutet av halvleken fick BoIS sin bästa chans. Det var efter ett stolpskott av Patrik Åström som en helt ren Luka Mijaljevic skulle nicka returen i mål en meter från mållinjen men han lyckades med konststycket att träffa ribban.

Summa summarum kan man konstatera att BoIS inte har hittat det spelet som man vill spela. Några ursäkter om inställda matcher, konstgräs eller två bussresor på tre dagar går inte hem. BoIS gjorde en dålig match och förlorade rättvist med 3-0. Efter fem spelade omgång ligger BoIS på en kvalplats till division 1 och det är ingen tillfällighet. Vill man hänga kvar i Superettan krävs mer än vad laget visat såhär långt.

Landskrona Direkt har inte lyckats nå BoIS tränare Jörgen Pettersson för någon kommentar.

Så här spelade BoIS:
Bill Halvorsen – Max Mölder, Linus Malmqvist, Liridon Leci (66 Martin Rudolfsson), Philip Andersson – Amethyst Bradley Ralani, Andreas Dahl, Fredrik Svanbäck, Mathias Andersson (66 Patrik Åström) – Luka Mijaljevic, Alex Nilsson (71 Robin Eliasson Hofsö).

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser