Annons

Om hedersrelaterat våld på biblioteket

Hedersrelaterat våld har kommit att bli ett väldebatterat ämne och en ifrågasatt term. Det tycks finnas en tydlig bild av vem som är förövaren och vem som är offret. Frågan är hur nyanserad den bilden är och hur väl den stämmer överens med verkligheten och vilken plats har religionen i sammanhanget och vems hedern egentligen är.

Under två timmar med start klockan 17.30 onsdagen den 15 maj ställs frågan ”Vems heder?”, på Landskrona stadsbibliotek och på plats att försöka formulera ett svar finns Zübeyde Demirörs,  socionom som arbetar med ungdomar som lever i hederskultur, Johanna Ivarsson, projektledare i Uppdrag Ninjas, Carina Brink, präst samt Othman Tawalbeh, imam.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser