Annons

Fighters vässade formen i Benidorm

Landskrona Taekwondo Akademi och vänföreningen Po-Eun Taekwondo har i helgen varit i Benidorm, Spanien för att tävla på årets upplaga av Spanish Open i Taekwondo.

Över 2000 utövare ifrån hela världen fightades i helgen.
– På så här stora tävlingar gäller det att vinna en match i taget, för medalj krävs fyra till fem vinster för guld cirka sju, berättar Johan Berg sportchef i Landskronaklubben och tillika Sportskoordinator i Svenska Taekwondoförbundet.
– Flera av våra utövare förlorade tight i sina kvartsfinaler, samtliga mot vinnarna i varje viktklass och med väldigt små marginaler.

Annons
 

Comeback efter 11 månaders tävlingsuppehåll gjorde LTA:s landslagsman David Dragisic i -74kg klassen.
– David förlorade första matchen mot en turkisk landslagsman. Han kom aldrig in i matchen. Det kommer ta ytterligarea några tävlingar att bli bekväm i rollen igen. Så till hösten kommer han vara tillbaka i full form, hoppas Johan Berg.

Jonny Karlsson från Cityidrotten åkte fanns med i Spanien som massör. – Jonny som till vardags är friidrottstränare för Helsingborgs elitgrupp har hjälpt mig med försäsongsträningen för min elitgrupp, vi har ett bra samarbete. Vi hade totalt nio stycken tävlande fördelat på åtta seniorer och en junior, samtliga Svenska Landslagsutövare.

Cassandra Ikonen ifrån PoEun Malmö tog Sveriges enda seniormedalj, ett brons i -73kg damer. Cassandra mötte Serbiska OS-guldmedaljörskan ifrån OS i London 2012, och förlorade i en tight semifinal med siffrorna 5-6.

Spanish Open var även den sista internationella tävlingen innan landslagsledningen ska ta ut seniorlandslaget till VM i Puebla, Mexiko 15-21 juli 2013.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser