Annons

Varvsbilder i Minnesbanken

Under våren och sommaren med start igår visas några av alla Erik Wiléns bilder från Öresundsvarvet i Minnesbanken på Landskrona museum tillsammans med föremål från varvet ur museets samlingar. Det är en unik bildsamling över det vardagliga livet på en stor arbetsplats. Bildsamlingen innehåller cirka 12 000 bilder och kommer från Varvshistoriska föreningen i Landskrona. Föreningen arbetar fortlöpande med att samla information om bilderna.

Erik Wilén, som var anställd på Öresundsvarvets informationsavdelning, fotograferade nästan dagligen händelser och människor under åren 1978 till nedläggningen 1983. Många av bilderna användes i personaltidningen Talröret.


Foto:Erik Wilén


Foto:Erik Wilén

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser