Annons

Ostindiefararen Götheborg har kastat loss

Idag, måndag den 6 maj kl. 15:30 kastade Ostindiefararen Götheborg loss från hemmapiren på Eriksberg i Göteborg. Med en åtta skotts salut inleddes European Tour 2013 – ett fyra månader långt äventyr som kommer att sträcka sig genom nio länder och femton städer, runt om i Europa, var av Landskrona är en av dessa.

European Tour 2013 inleds i Norge. Det första hamnstoppet blir Tönsberg dit Ostindiefararen Götheborg har blivit inbjuden av Tönsberg kommun. Därefter seglar hon vidare till Moss för att slutligen nå Oslo där skeppet kommer att delta i firandet av den norska nationaldagen.
Det kommer att bli en fantastik sommar med många hamnstopp runt om i Europa och förhoppningsvis får vi bra vindar och kan bjuda våra jungmän på härliga seglingsupplevelser, säger Carsten Hedlund, kapten ombord på Ostindiefararen Götheborg.
Tio av jungmännen kommer som bekant från Landskrona och Landskrona Direkt kommer med största sannolikhet att kunna bjuda på nära nog dagliga rapporter från seglatsen Landskrona- Rouen i Frankrike.

Annons
 

Under sommaren kommer skeppet att delta i allt från små folkfester till kungliga festligheter. Skeppet kommer dessutom att delta i Tall Ships Race samt besöka La Ármadas de Rouen i Frankrike – världens största marinfestival.

Bland besättningen finns omkring 50 jungmän från Sverige och stora delar av Europa, bland annat två journalister från Le Figaro – en av Frankrikes största morgontidningar. De kommer att segla med till Moss i Norge.

I år blir första gången som Ostindiefararen Götheborg deltar i Tall Ships Race – världens största internationella havskappsegling. Starten går i Århus i Danmark och kommer på sin väg mot målgång i Szczecin att passera Helsingfors och Riga. Hela tävlingen tar cirka en månad och starten går den 7 juli.

Den 24-26 maj ligger Ostindiefararen Götheborg vid Skeppsbrokajen i Landskrona.


Götheborgs European Tour 2013 har påbörjats.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser