Annons

Strecket fyller parken med bilder

För fjärde året på raken arrangerar Kulturlabbet Strecket – en fotografisk utomhusutställning.
– Det börjar dra ihop sig och i dagsläget har vi 40 fotografer anmälda, låter Connie Mantrell från arrangerade Kulturlabbet meddela.
Efter att ifjol gjort en avstickare ner till parken vid Konsthallen återvänder arrangemanget till Teaterparken.

Den 10 maj i samband med Vår Kulturnatt när stadens centrum sjuder av liv och rörelse och massor av olika begivenheter kommer tvättlinan att spännas upp runt träden på Rådhuset.
– Fram till och med måndagen den 6 maj går det att anmäla sig men sen är det stopp. Det är gratis att delta, säger Connie Mantrell.
– Förutom lokala förmågor kommer en hel svärm fotografer från Helsingborgs fotoklubb och rent av en herre hela vägen från Karlskrona.

Annons
 

Som utställare disponerar man upp till tre meter streck att hänga sina bilder på. Fotografen bestämmer själv vilka och hur många bilder som visas.
– Tänk på att göra de rimligt stora och om möjligt vattensäkra, säger Connie Mantrell som också gärna ser en namnskylt som förkunnar vem som tagit fotografierna.
Vi kommer att finnas på plats från klocka 17 så att var och en kan hänga sina bilder i god tid innan allmänheten stormar fram.  Utställarna finns sedan på plats fram till solen går ner vid 21-snåret då dom som vill kan följa med på en skymningsfotosafari.

Strecket är Kulturlabbets lokala variant av Planket som första gången kom till Sverige och Stockholm 1982 och var ett initiativ av fotografen Neil Goldstein. Efter några år tog det fart och nu finns det utomhus fotoutställningar på många orter över hela landet.

Anmäler sig och ställer frågor gör man per mejl på strecket@kulturlaboratoriet.se men det funkar även att gå in på Kulturlabbets Facebooksida och där göra en anmälan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser