Annons

Öppet hus på nya Allvar inför omvalet

Torsdag den 2 maj klockan 18-20 är det informationskväll på Allvar Gullstrandgymnasiet och Selma Lagerlöfgymnasiet. I samband med omvalsperioden till gymnasiet, som pågår mellan 25 april och 15 maj, har nu elever som var osäkra när de valde, valt fel eller inte valt en möjlighet att få information om programmen och gymnasieskolorna.

På Allvar Gullstrandgymnasiet träffar besökarna personal från ekonomi-programmet, el- och energiprogrammet, industritekniska programmet, naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammet samt teknikprogrammet. Besökarna får nu möjlighet att för första gången se de nya lokalerna i delar av tidigare Dammhagskolan på Regeringsgatan 54, dit skolan flyttar under sommaren.
På Allvar Gullstrandgymnasiet går alla de landskronaelever som valt ett högskoleförberedande program. Från och med hösten har vi även två yrkesprogram. Förutom de olika programmen har alla elever möjlighet att ta dykcertifikat och eleverna på ekonomiprogrammet kan bli diplomerade gymnasieekonomer, berättar Hanna Lönegård, rektor på Allvar Gullstrandgymnasiet.

Annons
 

Idrottsgymnasiet, NIU, kommer även att vara på plats, i de nya lokalerna på Regeringsgatan, för att informera om idrottsutbildningarna. På Idrottsgymnasiet kan eleverna kombinera fotboll, innebandy eller golf med något av de nationella programmen på Landskronas övriga gymnasieskolor.

Selma Lagerlöfgymnasiet informerar om barn- och fritidsprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, om handels- och administrationsprogrammet, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt om vård och omsorgsprogrammet.
– På våra skolor arbetar vi med ett entreprenöriellt förhållningssätt, det vill säga att elevens drivkraft och viljan att söka kunskap står i fokus. Genom att besöka oss blir det lättare att förstå vad det innebär i det dagliga skolarbetet, informerar Mikael Thunberg, rektor på Selma Lagerlöfgymnasiet.

El- och energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet samt industritekniska programmet har även öppet i sina programlokaler på Idrottsvägen 40, respektive Emaljgatan 3-7 för besök.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser