Annons

Finsmakare prisar sopkommunikation

Nu får för första gången ett företag som hanterar sopor stipendium av Skåneländska Gastronomiska Akademiens Vänförening. Det är LSR i Landskrona och Svalöv som prisas för sin kommunikation för att minska matavfallet. Bakom kampanjen står en reklambyrå som tidigare hade sin bas i Landskrona, nu förankrade i Sten Bromans barndomshem i Lund, nämligen  Borstahusen Kommunikation.

LSR har i samarbete med Borstahusen Kommunikation i flera år kommunicerat aktivt för att minska matavfallet och belönas nu alltså med ett stipendium på 10 000 kronor för detta.

Annons
 

Motiveringen lyder från Skåneländska Gastronomiska Akademiens Vänförening: ”För träffsäker kommunikation och gastronomisk touch, om vikten att minska maten i soporna”.

– Vi får stipendiet tack vare att Borstahusen kan förmedla budskap som är tillgängliga för de människor vi vill nå ut till. Det uppskattar vi väldigt mycket, säger LSR:s VD Jonny Meerwald.

LSR har med hjälp av Borstahusen valt en helt egen väg när det gäller all kommunikation kring sophantering. Budskapen har ett enkelt och vardagligt språk och en grafisk form med tecknade figurer som avviker starkt från de blå himlar och gröna blad som annars är vanliga i branschen.
Det gäller också för devisen ”Vi älskar skitsnack”, LSR:s webbplats och den app som hjälper folk att sortera soporna rätt. Resultatet har blivit att LSR i dag betraktas som ledande i den svenska avfallsbranschen när det gäller kommunikation mot omvärlden.
– LSR har modet att arbeta långsiktigt och strategiskt med sitt varumärke i samtliga kommunikationsinsatser tillsammans med oss. Tack vare den förståelsen och lyhördheten lyckas LSR också sticka ut och synas i mängden, säger Borstahusens VD Tomas Bäckefjord.

Samarbetet mellan renhållningsbolaget och reklamfirman har i veckan utvecklats ytterligare  något som den uppmärksamme säkert sett på stadsbussarna. Skyltar med åtta olika budskap berättar mycket kort om då och nu. Och det genom att åtta historiska personer med anknytning till Landskrona ställs mot något mera modernt. Paraden sträcker sig från Erik av Pommern till Siwan. Gubben som Borstahusen tagit fram åt LSR spelar alla rollerna. Den något överraskande frågan ger mottagaren något fundera på, är knepet man använder i denna kampanj.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser