Annons

Felix Gerlach tilldelas Claës Lewenhaupts stipendiet

Den Malmöbaserade frilansfotografen Felix Gerlach får det årliga stipendiet från Claës Lewenhaupts stiftelsen för unga fotografer. Stipendiet är på 10.000 kronor och stipendiaten får också möjlighet att under kommande år ställa ut på Landskrona museum

Styrelsens motivering till utmärkelsen:
Det finns en klassicism i Felix Gerlachs syn på arkitektur. Byggnaden, huset, dess form och anknytning i tid och rum känns tidlöst. Vinkeln och framförallt ljuset är hans personliga val, hans sätt att tolka och framhäva modern arkitektur.
Felix Gerlachs personliga engagemang i arkitektur visar sig på ett utomordentligt tydligt vis såväl i hans egna bilder, som de utförda på uppdrag, vilket gör hans bilder spännande och oväntade.

Annons
 

Felix Gerlach har jobbat som frilansande fotograf sedan 2006 med uppdrag av blandad karaktär. Han arbetar både kommersiellt och med egna konstnärliga gestaltande arbeten.

I sitt konstnärliga arbete har han främst inriktat sig mot arkitektur och industrifoto och strävar efter att hitta linjer och symmetri, renodla bildrummet och fånga den svindlande och monumentala känslan i motiven. 

Felix uttrycker själv att ”fotografin är för mig ett bra sätt att undersöka det jag är nyfiken på, det är ett sätt för mig att få närma mig det okända och göra hemliga platser till mina”.

Felix Gerlachs foto har visats bland annat i utställningar på Stapelbäddsparken i Malmö, Dunkers kulturhus i Helsingborg, Galleri Arnholt i Malmö och Galleri Etc i Stockholm.

Läs mer om Felix Gerlach på hans hemsida http://felixgerlach.se
Läs mer om Claës Lewenhaupts stiftelse för unga fotografer på www.clstiftelse.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser