Annons

Två fick fängelse för flera brott

Två landskronabor, 21 och 23 år gamla har dömts till ett år och sex månader respektive tre års fängelse för en rad brott. De ska även betala drygt 40 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

Såväl de dömda som målsäganden är involverade i narkotikasvängen och det är just en knarkskuld som ligger bakom det som skett. Målsäganden ska ha haft skulder till en av de dömda. Den 26 december ifjol rånades han först på ”några hundralappar” innan han tvingades hämta ut 600 kronor från en uttagsautomat på Eriksgatan.

Annons
 

En månad senare dök de båda nu dömda upp hemma hos målsäganden och krävde mer pengar. När han inte kunde ta fram kontanter fick han enligt domen pipan till en kolsyrerevolver stoppad i munnen. Revolvern var laddad med tre kulor när den stoppades i munnen och trycktes av. Målsäganden som trodde att han skulle avrättas hörde ett klick och uppger att 21-åringen, som höll i pistolen, sade ”där hade du tur”. Därefter ska 21-åringen ha tagit en sax och klippt målsäganden i fingret innan läget lugnat ner sig och efter cirka en timme anser sig 21-åringen och hans kumpan att den utsatte varit medveten om allvaret att betala tillbaka skulden. 21-åringen som var den mest aktive dömdes till tre års fängelse för olaga tvång och utpressning medan 23-åringen dömdes till ett år och sex månader för olaga tvång.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser