Annons

Kung och drottning i karnevalståget

Med inspiration från många karnevaler ute i världen kommer det i år att utses inte bara en Karnevalsdrottning, utan även en Karnevalskung när det är dags för sommarens stora fest.
– Det är ett roligt tillskott och dessutom ett sätt att göra karnevalen mer jämställd, berättar Yessica Andersson, ansvarig för karnevalståget.

En nominering till de båda uppdragen kommer att ske genom karnevalens hemsida. Där kan man nominera sig själv, eller en vän.
– Vi kommer att tillsätta en jury som går igenom alla nomineringarna. Juryn kommer att bedöma utifrån personligt perspektiv och framförallt det absolut viktigaste, karnevalsutstyrseln! Sedan är det upp till allmänheten att rösta på vem de tycker ska bli drottning och kung, förklarar Yessica Andersson vidare.

Annons
 

Under karnevalens första helg kommer en kröning att genomföras och en vecka senare, lördagen den 13 juli, är det dags för det stora karnevalståget att gå av stapeln. Tiden för årets karnevalståg är senarelagt en timme. Det vill säga att det i år startar 16.00 och pågår under ungefär två timmar.

Nytt för i år är även att det inte bara blir brasiliansk samba som dansas i tåget.
– Det finns många olika typer av karneval ute i världen och i år vill vi öppna upp för fler stilar, men självklart behålla mycket av samban.

Årets tema i karnevalståget är Hav & Strand.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser