Annons

Berlins porslin i fokus

Att stjärnkocken Daniel Berlin från Landskrona driver krog i eget namn på Österlen och att denna tidigare i år korades till Årets Matupplevelse av White Guide vet de flesta med en gnutta matintresse. En nyhet kan istället vara att den uppmärksammade krögaren för fjärde året i rad öppnar sin dörr för samtida konsthantverk i samarbete med Konsthantverkscentrum.

När Österlen är som vackrast öppnar Daniel Berlin dörrarna för alla som vill se årets Exklusiv Expo och möta de båda konsthantverkarna Hanna Järlehed Hyving och Lena Willhammar.
Söndagen den 26 maj klockan 14-17 bjuds det in till öppet hus på Daniel Berlin Krog i Skånes Tranås, då blir det tillfälle att ta del av konsthantverkarnas keramik, som spänner över konst och design.
­ Jag vill skapa en miljö som överraskar och stärker intrycket av den mat och de  smakupplevelser som jag står för. Det här är något som jag saknat på andra ställen som jag jobbat för – scenografin runt bordet. Jag ser beröringspunkter mellan mig och de konstnärskap som jag valt att ingå samarbete med. Nutida konsthantverk är ett spännande område,  expansivt och nyskapande, precis som svensk matlagning, säger Daniel Berlin.

Annons
 

Resten av året är Exklusiv expo en del av scenografin runt bordet för de gäster som bokat bord på krogen.


Daniel Berlin.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser