Annons

Hedersamt och lyckat landslagsuppdrag

Ett guld och ett brons på damsidan blev resultatet efter en veckas Taekwondo-tävlingar på U21 EM i Chisinau, Moldavien. Sverige skickade tio utövare och fyra ledare, och för LTA Landskrona Taekwondo Akdemis Sportchef Johan Berg var detta hans första officiella uppdrag som ny sportskoordinator , ett uppdrag där has färdigheter sattes på prov till det yttersta.
– Som koordinator har jag till uppgift att se till att allt runt laget och utövarna flyter så smidigt som möjligt, inte en helt enkel uppgift i Moldavien som är ett av Europas fattigaste länder. Det var svårt med transporter, middagar med mera, men värst av allt var i söndags då Lufthansa gick ut i strejk och tre av våra fyra flyg blev inställda. Efter fem timmars intensivt arbete löste jag med hjälp av ledarstaben och en utövare som pratar ryska nya biljetter hem till alla våra ledare och utövare, säger Johan Berg.

Extra kul för Johan Berg var att de svenska medaljerna togs av tjejer från Malmöklubben PoEun, den klubb som LTA samarbetar med.
– Jag åkte både som koordinator för hela landslaget och ledare för fyra av Po-Euns landslagsutövare. Att just två av våra tjejer tog medaljer var ju helt klart en extra stolt känsla, det är väldigt speciellt när ens utövare står på prispallen och Svenska nationalsången ljuder i högtalarna samtidigt som nationsflagorna för samtliga medaljörer hissas, avslutar Johan Berg.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser