Annons

Framgångar i Grand Prix-simning

Sista deltävlingen i årets Grand Prix serie i simning gick av stapeln i Jönköping den gångna helgen. Med i tävlingen var många av Sveriges snabbaste simmare.

Landskrona Simsällskap var också på plats och ställde upp med en trupp bestående av Johan Norén, Adam Schön-Svensson, Filip Christensson, Caroline Andersson-Ekström, Clara Vater och Alfred Christensson.

Annons
 

Clara Vater-97 simmade sig till final i samtliga lopp under helgen. Bäst placering fick hon på hennes paraddistans 50 meter ryggsim där det blev en meriterande A-final med tiden 31,47. Väl i finalen gick det något långsammare och hon slutade på en sjunde plats. Clara var dessutom i B-final på 100 (1.08,03) och 200 ryggsim (2.30,38) samt 50 fjärilsim. Tiden 28,93 på 50 fjärilsim innebar kval till sommarens Junior-SM.
– En oerhört imponerande tävling av Clara med personbästa på samtliga distanser och topplaceringar i tuff konkurrens, säger tränaren David Söderstjerna.

Alfred ”Pågen” Christensson, född 1998, simmade sin första tävling i seniorsammanhang och gjorde detta med bravur. Han tog sig till B-final på 100 fjärilsim och slutade där på en trettonde plats med tiden 1.00,26, en tid som är dryga sekunden snabbare än hans segerrtid från Svenska Ungdomsmästerskapen i somras. Alfred var dessutom endast 2/100 från ett JSM kval på 50 fjärilsim med 26,59.

Johan Norén-86 gjorde ett av karriärens oräkneliga lopp på 200 fjärilsim under försökstävlingarna. Han tog sig i mål på 2.19,31 vilket innebar säsongsbästa och en B-final där han slutade på 15:e plats.

Caroline Andersson-Ekström-94 var nära en B-final på 50 fjärilsim men missade med någon enstaka hundradel.

Adam Schön-Svensson-91 var endast 3/10 från en B-final på 200 frisim och satte dessutom säsongsbästa på halva distansen med 54,88.

Filip Christensson-91 slog två personliga rekord under tävlingarna. Dessa kom på 100 frisim (56,57) och 50 fjärilsim (27,44).

­ Jag fick se många positiva prestationer under helgen och har mycket goda förhoppningar om bra resultat och framskjutna placeringar vid sommarens mästerskapstävlingar. Nu väntar några veckors tuff träning och träningsläger innan det är dags att prestera, avslutar David Söderstjerna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser