Annons

Bygget av Biltema kan flyttas

I juni ifjol presenterades nyheten att företaget Biltema hade planer på att bygga och öppna ett varuhus i Landskrona. Planerna var att lägga det vid infarten till DSV. Innan bygglov kunde beviljas skulle dock först en del ändringar göras i detaljplanen. Avsikten med ett varuhus finns kvar men arbetet har blivit försenat och det är inte säkert att det uppförs där man först tänkt sig.
– Det finns tre spår, säger Per-Fredrik von Platen, chef för stadsbyggnadsförvaltningen i Landskrona.
– Förutom det som först var på tal så har vi fått information om att Biltema även förhandlar med Coop om att bygga på andra sidan parkeringen till Överskottsbolaget. De ska även ha varit i kontakt med Briggen som äger byggnaden som inhyste Hemköp, eller Infarten om man så vill.

Det hörs på stadsbyggnadschefen att han är fundersam.
– Dom är lite hala. Biltema har inte själv sagt något till oss utan uppgifterna att de förhandlar med Coop och Briggen har vi fått höra från respektive part. Därför ska vi försöka få till en träff för att diskutera framtiden.

Annons
 

Mycket talar för att alternativet vid Överskottsbolaget är det hetaste just nu.
– Jag har hört att Biltema vill bygga ungefär där flygplanet stod på andra sidan parkeringen till Jysk och överskottsbolaget, säger sverigedemokraternas ordförande Stefan Olsson och hans uppgifter bekräftas av stadsarkitekt Petter Eiring.
– Det har jag också hört men det är inte mitt bord.

I juni sa parterna att varuhuset skulle byggas och vara färdigt för öppning på 18 månader men så blir alltså inte fallet nu.
– Den uppskattningen om 18 månader byggde på att detaljplanen skulle ta ca 12 månader, men det kommer vi tyvärr inte att klara av. Den tidsplan som vi nu har i planarbetet är ett antagande januari eller februari 2014, säger stadens mark- och exploateringschef Mårten Olsson och det innebär att ett varuhus tidigast kan stå klart till sensommaren 2014.

Var det uppförs återstår alltså att se.
– Vi hoppas kunna lämna ett definitivt besked i mitten av maj, avslutar Per-Fredrik von Platen.

Landskrona Direkt har försökt komma i kontakt med Buffin Real Estate Sweden AB, vilka bygger och äger Biltemas varuhus, utan att lyckas.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser