Annons

BoIS räddade en pinne i slutminuterna

En fotbollsmatch varar i 90 minuter. Det fick nykomlingarna i superettan Östersund bittert erfara när BoIS var på besök på lördagen. Östersund presterade en fin fotboll och ledde rättvist med 2-0 när Erik Andersson sköt in en frispark i den 83:e minuten och i den sista ordinarie spelminuten nickade Linus Malmqvist in en ribbretur. Matchen slutade 2-2.

För två år sedan spelade Östersund i division 2. Förra året sprang de rakt genom ettan och fortsätter de att spela som de gjorde mot BoIS på lördagen så kommer de att tillhöra den övre halvan av superettan.

Annons
 

Hemmalaget började i ett högt bolltempo och pressade BoISarna till ideliga misstag. Ett sådant tillfälle dök upp efter sex minuters spel minuter då BoIS målvakt Bill Halvorsen skulle försöka sig på en dribbling. Oluwatobiloba Joseph lyckades dock trassla in bollen i mål. Innan dess innan hade Halvorsen fått sträcka ut ordentligt och räddat snyggt.
Östersund fortsatte att spela fin fotboll och BoIS var inte heller oävna. Några riktigt vassa målchanser fick dock inte de randiga. I stället kunde hemmalaget göra 2-0 i minut 32 då planens bästa spelare Thomas Boakye pricksköt in bollen i mål.
Efter det hade hemmalaget även ett skott i ribban. BoIS bästa chans i första kom just innan ribbskottet då bollen rensades bort på mållinjen efter en tilltrasslad hörna.

I andra halvlek lyfte BoIS spelet och agerade mer aggressivt. Några direkta chanser fick dock inte de randiga och Östersund hade matchen som i en ask. Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani hade ett skapligt läge och hemmalagets Seon-Min Moon missade ett friläge men såväl spelare som publik verkade vara inställda på att spela av matchen.
Inbytte Erik Andersson i BoIS ville dock annat. Ett bra frisparksläge och en felplacerad mur räckte för att 15-åringen skulle prickskjuta in reduceringen i den 83:e minuten.
Av naturliga skäl blev det lite nerv i matchen och i den 90:e minuten kunde Linus Malmqvist nicka in kvitteringen efter en målvaktsretur.

BoIS har med pinnen kammat hem fem poäng på de tre inledande matcherna och Östersund tog sin tredje raka oavgjorda.
Noterbart är att de 3768 åskådarna innebar publikrekord för fotbollen i staden. Bara en gång tidigare har det varit mer folk på Jämtkraft arena men då var det skotertävling.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser