Annons

Åklagaren yrkar på fängelse för grovt vållande till annans död

Rättegången mot 20-åringen som misstänkts för att han orsakat en mans död i samband med en olycka på Löpargatan sommaren 2011 är slut. Åklagaren yrkar på 2,5-3 års fängelse. Dom meddelas den 3 maj.

Efter tre dagars rättegång i säkerhetssalen i Helsingborgs tingsrätt meddelade lagman Ralf G. Larsson att dom kommer den 3 maj.
Den sista rättegångsdagen bestod av vittnesmål från polis och ambulanspersonal. Dessutom hördes den sjuksköterska som tog hand om den misstänkte på lasarettet efter olyckan och hon var övertygad om att 20-åringen satt bakom ratten vid olyckstillfället.

Annons
 

Försvarsadvokaten hävdade dock i sin slutplädering att det finns alldeles för många frågetecken och att det inte har gått att binda hans klient till förarstolen samt att det inte finns bevis för att den femte personen som den misstänkte skyller på, inte finns i verkligheten.
Åklagaren menar å sin sida att alla vittnesmål tillsammans pekar ut 20-åringen som gärningsman och att han bör dömas till fängelse i tre år.
Omständigheten att den misstänkte bara var 18 år vid olyckstillfället kan dock göra att ett halvårs strafflindring kan vara acceptabel.

Läs även:
Genomgång av brottsplatsen på första rättegångsdagen
20-åring åtalas för grovt vållande till annans död

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser