Annons

Teaterförening kan läggas på is

Landskrona Riksteaterförenings ordförande Tommy Olsson är starkt kritisk till att kulturnämnden, vid sitt sammanträde på onsdagen, valde att säga upp avtalet med teaterföreningen för 2014 samt frysa resterande av bidraget för 2013.
– Det betyder att vår verksamhet omedelbart måste läggas på is och kommande verksamheter och föreställningar måste avbokas, är Tommy Olssons första kommentar.
– Våra nästan 900 medlemmar kommer så snart som möjligt att meddelas om vad styrelsen kommer att ta för beslut vid sitt sammanträde den 23 april.

Anledningen till hans upprördhet är bristen på kommunikation.
– Vi hade ett möte med bland annat Göran Nyström i december förra året och vid detta kom det fram att kommunikationen varit för dålig. Sedan dess har vi inte hört ett ljud förrän vi via media nu får reda på att vårt bidrag är fruset. Varför har de inte hört av sig till oss?, frågar sig ordföranden.

Annons
 

Går man in på Landskrona riksteaterförenings hemsida för att kolla utbudet på teatern under jubileumsåret möts man av beskedet, ” Vi återkommer under sommaren med information om höstens föreställningar”.
– Vi hade en föreställning med Anna Lena Brundin inbokad men den blev flyttad till hösten. Detta samt vår årliga nyårsföreställning är vad som är spikat, säger Tommy Olsson.
Ett av argumenten från kulturnämnden är att de anser att utbudet från den lokala riksteaterföreningen är för smalt.
– Med de resurser vi har så kan vi omöjligt satsa på allt för att tillfredsställa hela Landskronas befolkning. Det är det ingen som kan. Men här är en knutpunkt tror jag. Göran Nyström ville att vi skulle bli något av en förlängning av den kommunala verksamheten. Detta ville dock inte vi och personligen tror jag att detta är en stor anledning till att vi nu står här med indraget bidrag, säger ordföranden.

Kommunens ansvariga för kulturen vill nu träffa Landskrona Riksteaterförening för att eventuellt försöka hitta en lösning.
– Vill dom det? Vi har inte hört av dom, säger Tommy Olsson och avslutar.
– Frågan är varför dom inte hört av sig tidigare, i januari tillexempel. Men vi får se om vi blir kallade.

Läs mer:
Bidraget till riksteaterföreningen fryses

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser