Annons

Klassiskt blås ska få kyrktak att lyfta sig

På lördag klockan 19.00 framförs Anton Bruckners mässa i e-moll för stor kör och symfonisk blåsorkester i Sofia Albertina kyrka. Två av församlingens körer, Landskrona Vokalensemble och Härslövs kyrkokör medverkar tillsammans med S:ta Maria Oratoriekör samt sångare ur Helsingborgs kammarkör. För instrumentalmusiken står en stor symfonisk blåsorkester. Mats Hultqvist medverkar på orgel och dirigent är Dag Videke, organist och körledare i Landskrona församling.
– Det blir en pampig musikalisk upplevelse som får taket att lyfta sig i Sofia Albertina kyrka eller möjligen vidgar redan befintliga sprickor. Det är dessutom fri entré till denna upplyftande upplevelse, säger Dag Videke med ett leende.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser