Annons

Gymnasielärare godkända i meriteringsprogram

Två gymnasielärare har under fem månader arbetat med att granska och analysera sitt eget lärande. Arbetet har resulterat i en meritportfölj som efter granskning har lett till meritering av lärarna.

En examinationsgrupp inom meriteringsprogrammet Arete har godkänt Landskronas två gymasielärare Annika Ungewitter och Åse Ranemyr-Holmbergföratt bli meriterade enligt de kriterier som meriteringsprogrammet arbetar efter. Det positiva beskedet lämnades till respektive lärare efter att besluten fattats den 15 april.
– Det är ett mycket trevligt besked, inte minst för lärarna som gjort en fantastisk insats, men även för oss som organisation, säger Christian Olsson, verksamhetschef och ansvarig för meriteringsprogrammet i Landskrona.

Annons
 

Lärarna kommer att få ett meriteringsbevis och framöver kommer deras yrkesskicklighet att tas tillvara ytterligare inom utbildningsförvaltningens utvecklingsarbete framöver.
– Vår erfarenhet av Aretes meriteringsprogram har varit positiv. Vi kommer också använda oss av en version av detta meriteringsverktyg för att plocka fram stadens cirka 13 förstelärare till hösten, som är en del av regeringens satsning på karriärtjänster, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.
– Nu går vi vidare med sex lärare inom grundskolan som ska ges samma möjlighet att meritera sig. Det blir spännande att följa våra lärare framöver, både de som redan är meriterade och de som nu påbörjar sin resa med att granska sig själva, avslutar Christian Olsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser