Annons

Tyghuset blir kreativt kollektivhus

Sedan något år har Kela, Kreativt entreprenörskap i Landskrona, letat efter lokaler som man kan samla kreativa kulturentreprenörer i och nu är det klart att en del av Tyghuset vid kasernplan blir ett kulturellt kollektiv.
– Vi bygger upp den här ytan i Landskrona för att vi har sett att det finns ett behov av att ta sig utanför hemmets väggar. Detta för att i en kreativ miljö med andra i samma situation utveckla och driva kreativa verksamheter. Målet med den här mötesplatsen är att skapa framgångsrika kreatörer, skriver projektledare Sanna Lilie i ett prospekt.

Tanken är att de första företagarna ska flytta i redan den 1 juni i år. Under sommaren erbjuds hyresgästerna gratis hyra. Därefter ökar hyran successivt för att sedan ligga på cirka 1500 kronor per månad det sista halvåret av 2014 då Kela-projektet är slut.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser