Annons

S vill stoppa privat städning på sjukhusen

Socialdemokraterna i Region Skåne har idag, tisdag, lämnat in en motion där de kräver att städningen av sjukhus, vårdcentraler och folktandvårdskliniker ska förbättras och utföras i egen regi. Idag städas sjukhusen i Lund, Trelleborg och Landskrona och i stort sett alla vårdcentralerna av privata entreprenörer. Nu motionerar socialdemokraterna om att mer resurser ska satsas på städningen och att all städning ska genomföras i offentlig regi.
– Idag är städningen på sjukhusen och vårdcentralerna inte alltid tillräckligt bra. När priserna pressas i upphandlingar av städentreprenörer så får det också konsekvenser för kvalitén. Den utvecklingen vill vi bryta. Därför föreslår vi att all städning på sjukhusen, vårdcentralerna och folktandvården ska utföras i Region Skånes egen regi och i nära samarbete med personalen som jobbar i verksamheten, säger Henrik Fritzon (S) och hans partikamrat Yvonne Augustin förtydligar.
– Städningen av vårdlokaler är en viktig uppgift som inte får sparas in på i nedskärningstider. Städningen är en del av vården. Är det inte rent på sjukhusen så finns risken att patienterna drabbas genom infektioner. Naturligtvis ska man inte bli sjuk av att vistas i vårdlokalerna. Vi socialdemokrater vill därför satsa mer pengar på att göra städningen bättre, eftersom det faktiskt förbättrar vården.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser