Annons

Talangerna får det tuffare i fyran

Fyra olyckliga minuter i andra halvlek blev IK Wormos öde i division IV-premiären mot BK Flagg. Malmölaget gjorde två mål och vann med 3-1 (1-1).
– Resultatet är inte mycket att säga om. Flagg är ett riktigt bra division IV-lag och jag har svårt tänka mig något som är bättre, sa Mats Andersson, huvudtränare i hemmalaget.

Wormo är nykomling i fyran, Flagg räknas till favoriterna och det märktes på Exan. Gästerna spelade rutinerat, organiserat, var tyngre och vann de flesta närkamper.
– Visst märktes en stor skillnad jämfört med femman. Nu vet vi vad som krävs och vi måste höja oss ett snäpp, sa lagkaptenen Linus Andersson.

Annons
 

Wormo gjorde en godkänd första halvkek. Flagg hade visserligen  mycket boll i, men skapade inte speciellt många chanser. Man tog ledningen på nick i 22:a minuten och två minuter före paus kvitterade hemmalaget.
Igor Zelic sköt en frispark, målvakten räddade och Joakim Ramberg tryckte upp returen i nättaket, 1-1.
– Det är alltid tungt förlora, men första halvlek var ganska okay. Tyvärr nådde vi inte upp i samma nivå i den andra, sa Linus Andersson.
Så sant så. Flagg styrde det mesta av spelet och deras djupledsbollar gav ofta hemmaförsvaret problem. Målen kom i 16:e och 20:e minuten.
Wormo hade en rejäl målfarlighet i andra halvlek. Joakim Ramberg sköt tungt och välplacerat, men målvakten störtdök räddade vid ena stolpen. Då var ställningen 1-2.
Kanske hade matchen fått en annan utveckling om hemmalaget gjort 2-2.
– Vi är med i matchen, vi fightas och vill mycket. Men emellanåt blev det stressigt och det kändes också som vi hade för stor respekt. Vi tar med oss delar av matchen och tiden talar för oss, sa Mats Andersson.

Bäst i Wormo: Andreas Borg, målvakt. Han ser ut att gå mot ännu en utmärkt säsong.

Sammanfattningsvis: Wormo föll hedersamt mot ett lag, som mycket väl kan stå som serisegrare i höst.


Wormos Wilmer Ristarp försöker täcka ett skott från en Flaggspelare.
Foto: Leif Hammarström.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser