Annons

Klasskillnad när Asmundtorp slog Häljarp

Det var premiär, det var seriematch, det var derby. I lördags spelades förmodligen ett av de  hetaste derbyna  i kommunen.  Redan i premiäromgången tog Asmundtorps IF emot Häljarps IF på Asmundtorps IP. Klass och motivation fällde avgörande då hemmalaget klart tog hem segern med 4-0.

– Äntligen!, kan man gott säga. Asmundtorp skrämde bort premiärspöket. Ingen seger på cirka  tio premiären. Nu kom den mot ärkerivalerna från grannbyn.

Annons
 

Det var två lag med historia som möttes. Asmundtorp lyckades kvala sig kvar i femman förra året och Häljarp åkte ner från division 4. Lägg där till att Häljarps två mest rutinerade spelare bestämde sig för att göra den ”förbjudna flytten” och gå över till just Asmundtorp i vintras , så förstår alla att derbyt hade flera karaktärer.

Asmundtorp visar direkt i inledningen att de var laget som skulle föra matchen denna eftermiddag. Och dom gjorde det rejält, hård markering med ett par tuffa tacklingar i början av matchen gjorde att Häljarp visade en allt för stor respekt till motståndet.

Redan i den sjunde matchminuten håller sig Tony Svensson framme och slår in en retur från Alex Tolevski. En kanonstart för hemmalaget.

Asmundtorp för spelet, och Häljarp jagar boll , dock är det magert med vassa avslut.  Pausvilan börjar närma sig men i 39:e minuten lyckas Asmundtorp få en frispark utanför straffområdet, en perfekt slagen frispark som Pontus Persson lyckas få pannan på och 2-0 är ett faktum.

Båda lagen verkar gå ner i väntan på halvtidsvilan och i den 45.e minuten får hemmalaget en frispark som kan bli årets mål på idrottsplatsen. Likt Tomas Brolins frispark VM 1994, Tony Svensson ber Andre Stenberg hoppa över bollen och springa vidare på kanten, passningen slås och med ett perfekt inlägg från samme Stenberg lyckas Hampus Olsson dra in 3-0.
En riktig kalldusch för bortalaget.
– 3-0 i paus var absolut inte vad vi hade räknat med. Killarna gör en jätteinsats i första halvlek och visar den klass vi vet att dom har. Vi pratade inför andra halvlek att inte slappna av, matchen ska spelas i 90 minuter, berättar Anders Nilsson, tränare Asmundtorp.

Inte var det risk att spelarna slappna av när andra halvleken drog igång, för publiken hann knappt ut till sina platser innan Alex Tolevski drog in 4-0 i halvlekens första minut.
Detta tog luften ur bortalaget och Häljarp såg mest ut att vilja åka hem och glömma denna lördag. Andra halvlek blev en rätt tråkig tillställning. Båda lagen gör sina byten och spelet liknar mer en väntan på en slutsignal. En slutsignal som förkunnar en klar och rättvist seger för Asmundtorp med hela 4-0. En match där Asmundtorp förvaltade och var farliga på sina fasta situationer.

I en match som denna är jag oerhört glad att vi lyckas slå Häljarp så överlägset. Vi visar igenom hela matchen att vi är det bättre laget. Vi fick bra utdelning i våra fasta situationer men skapar också mycket i våra anfall. Bra kollektiv insats från samtliga i truppen,avslutar Anders Nilsson, tränare Asmundtorps IF och en indignerad bortasupporter kunde trots allt sakligt notera:
– Vi får det tufft i år. Det är bara att hoppas att ungdomarna blommar ut för rutin det saknas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser