Annons

Åke Jönsson talar på valborg

Tisdagen den 30 april blir det traditionellt valborgsfirande i Landskrona. Nytt för i år är att firandet börjar på jubileumsscenen i teaterparken klockan 18.30. Efter cirka en timmes sång sång och musik går en marsch ner till stranden bakom Strandpaviljongen där den sedvanliga kampen mellan vintern och sommaren utspelar sig och den som talar in våren är historikern, författaren och Landskronakännaren Åke Jönsson.
– Vi uppmärksammar körsjungandet som är en stor del av firandet av vårens ankomst i Sverige med tre körer. Först sjunger Jubileumskören under ledning av Dag Videke därefter följer traditionella vårsånger med Landskrona Allmänna Sångförenings Manskör samt Öresundsvarvets Manskör under ledning av Mats Östberg, säger Emeli Zeilon, Kultursekreterare på fritid- och kulturförvaltningen.
– Kvällens konferencier, skådespelaren Per Ullberg från Öresundsteatern, finns även på plats på scenen. Han kommer att leda oss genom firandets historia under kvällen.

Efter kampen mellan vinter- och sommargreven tänds valborgselden av Landskrona Scoutkår och kvällen avslutas med körsång av manskörerna.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser