Annons

Kungen invigde fotoutställning

Med saxen i ett stadigt grepp och med ett stort leende på läpparna invigde igår Sonny ”Kung-Sune” Johansson fotoutställningen 261 ögonblick av Håkan Karlsson på Pumphuset. Och visst var det passande att landets okrönte nummer tio skulle inviga utställningen som visas från den 10 april till den 10 maj på Pumphusets fotovägg.
Som namnet, 261 ögonblick, antyder rör det sig om ögonblicksbilder från främst Landskrona, alla med människor i bilden. Någon enstaka bild är fotograferad utombys som exempelvis BoIS-bilden ”varannan gul” som är tagen i Lund, säger Håkan Karlsson, tillvardags redaktör för nättidningen Landskrona Direkt.

Utställningen visar bilderna det blir när man bevakar något annat, säger fotografen som även botaniserat lite bland kollegornas verk.

Annons
 

På vår lilla redaktion får man vara lite allt-i-allo, så när jag skriver händer det att Kary (Persson) eller Jamie (Telin) haft kameran. Och med känsla i avtryckarfingret har det tagit några av de mest vältajmade bilderna, men 90-95 procent svarar jag själv för.

– De som följer Landskrona Direkt känner till vårt L-projekt och en av bilderna innehåller inte mindre än 140 småbilder från detta. Är man från stan så finns man kanske med på bild i utställningen eller garanterat någon man känner.

Utöver såväl inramade färg- som svartvita bilder kan man på en TV-skärm beskåda digitala bilder.
– Väggarna räcker inte till för 261 ögonblick, säger Håkan Karlsson som under de kommande dagarna kommer att fylla på med ytterligare bilder på skärmen.


På väggarna finns 19 inramade bilder, samt en med 140 L-projektsbilder, vilket innebär att det kommer att snurra 102 bilder på TV-skärmen.


Varannan gul – Hörna till BoIS borta mot Lunds BK. Foto: Håkan Karlsson


Livet är inget för nybörjare – Kulturnatt i Landskrona och redaktionen har vägarna förbi ett kvällsöppet Marc, där ägarinnan Anneli Heiskanen tar en tango med Marko Huttunen. Foto: Håkan Karlsson


Du får gå! – Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg, timmen innan kommunchef Sergio Garay får gå. Foto: Håkan Karlsson


På TV-skärmen sveper drygt 100-bilder här en från ett badreportage. Svetten lackade på redaktionen och stans bästa badplats måste koras. Bild från Citadellbadet. Foto: Håkan Karlsson


En novembereftermiddag träffade vi på Csaba Bene Perlenberg vid Eriksgatan på väg till redaktionen efter ett reportage. Foto: Håkan Karlsson

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser